Kuva: Fotolia

Seksillä suuri vaikutus suhteen onnellisuuteen - positiivinen sivuvaikutus kestää jopa 48 tuntia

22.03.2017 17:15 - Senja Rapila

Se sanonta, että seksin jälkeen hehkuu, ei ole ihan tuulesta temmattu.

Seksin jälkeinen, hehkuva hyvänolontunne on monille tuttu. Orgasmin saamisen jälkeen säteilet hyvää oloa kumppanillesi ja olet mitä todennäköisimmin hyvin positiivisessa mielentilassa vielä pitkään. Seuraavana päivänä työkaverisi saattavatkin kysyä töissä, miksi olet niin hyväntuulinen. Ja vastaushan on ilmiselvä.

Uusi Psychological Science -sivustolla julkaistu tutkimus on spesifioinut tämän tunteen, jota tutkijat kutsuvat seksuaaliseksi jälkihehkuksi. He paljastavat tutkimuksessaan, että tämä hehku kestää jopa 48 tuntia seksin harrastamisen jälkeen.

Tällä hekumalla on suuri vaikutus myös parisuhteen onnellisuuteen.

Miten tutkittiin?

Tutkijat keräsivät tietoa tutkimukseensa kahdesta eri tutkimuksesta. Ensimmäisessä oli 96 juuri naimisiin mennyttä pariskuntaa ja toisessa oli jopa 118 juuri avioitunutta. Kaikkien osallistuvien pariskuntien täytyi pitää tarkkaa kirjaa päivittäisestä seksuaalisesta toiminnastaan, seksuaalisesta tyytyväisyydestään ja tyytyväisyydestään parisuhteeseensa neljäntoista päivän ajan.

Tyypillinen, tavallinen pariskunta harrasti seksiä neljä kertaa kahden viikon aikana. Tutkittavien sukupuolesta, iästä, parisuhteen kestosta, persoonallisuudesta, seksuaalisesta vietistä tai mistään muusta rippumatta osallistuneet kertoivat, että he olivat seksuaalisesti tyytyväisiä jopa kahden kokonaisen päivän ajan seksin harrastamisen jälkeen.

Ne osallistujat, jotka kokivat enemmän intensiivistä seksuaalista jälkihehkua seksin jälkeen, olivat onnellisimpia parisuhteessaan niin tutkimuksen alussa kuin kuuden kuukaudenkin kuluttua, kun tutkimus päättyi.

Eli seksi todella vaikuttaa positiivisesti parisuhteeseen, sillä vaikka sitä ei harrastaisikaan päivittäin, vaikuttaa se mielialaan jopa 48 tunnin ajan.

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös: Miten pitkään seksi keskimäärin kestää? Tutkimus selvitti

Lue myös: Dominoiva, innokas vai lempeä? Katso mitä horoskooppimerkki kertoo seksielämästäsi

Lue myös: Yksi sadasta kärsii seksin ikävästä sivuvaikutuksesta - kuulostaako tutulta?

Lue myös: Miksi miehet haluavat anaaliseksiä? 7 perustelua miehen suusta

Kilpailut

Uusimmat