Kuva: Fotolia

Parantaa kestävyyttä, vähentää erektio-ongelmia - vadelmalla uskomattomia vaikutuksia seksielämään

10.05.2017 21:45 - Senja Rapila

Monen lempimarjalla on useita vaikutuksia muun muassa seksuaaliseen halukkuuteen.

Female First -julkaisu on listannut sen, millaisia vaikutuksia herkullisella vadelmalla on seksielämään. Voit lukea listan alapuolelta:

Fytokemikaalit

Vadelmissa on runsaasti erilaisia fytokemikaaleja, jotka stimuloivat aivoaktiivisuutta ja kohottavat libidoa sekä seksuaalista kestävyyttä.

Fytokemikaaleilla on myös sairauksia kuten syöpää ja sydän- ja verisuonitauteja ehkäiseviä ominaisuuksia. Voit lukea fytokemikaaleista lisää täältä.

Sinkki

Vadelmien siemenissä on korkea sinkkipitoisuus. Tässä tapauksessa se on loistava asia, sillä vadelman siemenet voit syödä huoletta. Sinkillä on vaikutus testosteroniin, joka on välttämätön asia sperman tuotannossa.

Jos puolestaan naisella on korkeat sinkkiarvot kropassaan, hänen kroppansa on huomattavasti nopeammin valmis seksiin kuin jos sinkkiarvot olisivat matalat.

Antioksidantit

Vadelmissa on paljon antioksidantteja, jotka auttavat tasoittamaan verenvirtausta sukupuolielimiin. Kun verenvirtaus paranee, saattaa myös miehen erektio parantua, sillä verenvirtaus johtaa siittimen turpoamiseen ja erektioon.

Glykeeminen indeksi

Glykeeminen indeksi on luku, joka kertoo, kuinka nopeasti erilaiset hiilihydraattit - nopeat ja hitaat - imeytyvät suolistosta vereen. Tällä nimenomaisella marjalla on matalin glykeeminen indeksi verrattuna mihinkään muihin hedelmiin. Vadelmat tarjoavat siis hitaita ja hyviä hiilihydraatteja, ja vadelmissa on vain hieman kaloreita.

C-vitamiini

Vadelmat parantavat seksihormonien, kuten estrogeenin, androgeenin ja progestronin, tuotantoa muun muassa C-vitamiinin ansiosta.

Erektiohäiriön hoito

Female First -sivusto summaa, että vadelmia suositellaan myös luonnolliseksi hoitokeinoksi erektiohäiriöön. Tutkimusten perusteella erilaisten marjojen - ja sitrushedelmien - syöminen yhdistetään pienempään riskiin kärsiä erektio-ongelmista.

E-vitamiini

E-vitamiini saa ihosi tuntumaan notkealta ja herkältä, joka puolestaan voi parantaa tuntemuksia. Vadelmat ovat pullollaan eirlaisia vitamiineja, joten jos syöt niitä runsaasti, voit huomata eron myös siinä, että seksikumppanin kosketus tuntuu täysin erilaiselta "vadelmakuurin" jälkeen.

Lähde: Female First

Lue myös: Gynekologi paljastaa: 5 seksiniksiä, joista potilaat ovat hyötyneet eniten

Lue myös: Asiantuntija vinkkaa: Juoksulenkki lisää seksuaalista halukkuutta

Lue myös: Missä on miehen g-piste ja miten sitä stimuloidaan? "Kymmenkertaistaa orgasmin"

Kilpailut

Uusimmat