Kuva: Fotolia

Hyvää perjantaita! Alkoholi pidentää elinikää ja saa seksihommat sujumaan

16.09.2016 11:05 - Rea Tallgren

Jos tänään aikoo maistella ilolientä, voi itseään lohduttaa sillä, että alkoholilla on tutkitusti paljon terveysvaikutuksia.

Jos aiot poksauttaa viinipullon korkin tai siideritölkin kannen auki tänään, saatat tehdä itsellesi palveluksen. Kohtuus kaikessa toki, mutta juurikin pienissä määrissä nautittuna alkoholilla voi olla myönteisiäkin terveysvaikutuksia. 

Pidentää elinikää?

Italialaisen Campobasson yliopistossa saatiin selville, että pienten alkoholimäärien nauttiminen päivittäin saattaa pidentää elinikää muutamilla vuosilla. Tutkijat muistuttavat kuitenkin, että terveellisintä on esimerkiksi ruuan kanssa nautittu pieni lasillinen viiniä ja muun päivän pitää terveysvaikutuksia toivottaessa olla täysin alkoholivapaa.

Mikäli vanhuus huolettaa, on myös syytä muistaa tutkimus, jonka mukaan viinin säännöllinen, joskin hyvin kohtuullinen nauttiminen, saa ihmisen näyttämään nuoremmalta

Seksihommat luistavat

The Sexual Medicine -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan pienten alkoholimäärien nauttiminen silloin tällöin saattaa vähentää erektio-ongelmien riskiä. Parhaassa tapauksessa alkoholi siis auttaa myös ylläpitämään mieskuntoa.

Tutkijat kuitenkin huomauttavat, että asia vaatii vielä lisätutkimuksia ja terveellisin juoma on punaviini. Erektio-ongelmilta eivät siis suinkaan suojaa viinashotit, varsinkaan saman illan aikana nautitut sellaiset. 

Paino ja sairaudet kuriin

Harvardin yliopiston tutkimuksen mukaan kohtuullinen alkoholin nauttiminen kasvattaa "hyvän" kolesterolin määrää elimistössä saaden näin aikaan sen, että riski sydänsairauksiin vähenee. 

Punaviinillä saattaa olla vaikutuksia jopa aineenvaihduntaan ja näinpä sen kohtuullinen nauttiminen saattaa auttaa pitämään huolta linjoista. Viisi muuta hyötyä nimenomaan punaviinin naukkailussa löydät tästä

Muista juoda tarpeeksi vettä nauttiessasi alkoholia enemmän kerralla - tuolloin pienennät hurjan krapulan mahdollisuuksia. Älä myöskään yhdistä energiajuomia ja alkoholia keskenään, se kun ei ole turvallista. 

Lue myös: Syksyn parhaat drinkit - katso 5 reseptiä

Lähde: Medical Daily

Kilpailut

Uusimmat