Kuva: AOP

Miten kovia kehonrakentajat ovat taistelukehässä? Videot leviävät Facebookissa

07.08.2016 09:15 - Mikko Räsänen

Lihaksikkaat kehonrakentajat ovat vaikuttavan näköisiä, mutta kun he saavat vastaansa pienikokoisia kamppailu-urheilijoita, ei valtavista lihaksista yleensä olekaan hyötyä.

Facebookissa on tällä viikolla levinnyt 90-luvun alussa kuvattu video, jossa 140-kiloinen kehonrakentaja Hans Fell haastaa 80-kiloisen vuoden 1984 olympiavoittaja Jouko Salomäen painiotteluun. Salomäki oli jo lopettanut aktiiviuransa, mutta oli yhä niin kovassa kunnossa, että suostui haasteeseen.

Näytöksestä tuli lopulta hyvin yksipuolinen, kun Salomäki heitteli Felliä kuin märkää rättiä. Katso video ottelusta alta.

Toisessa videossa nähdään, miten käy kehonrakentajalle, kun vastaan asettuu jujutsu-taituri. Lihaksista ja voimasta ei olekaan paljoa hyötyä, jos toisella on puolellaan nopeus ja parempi tekniikka. Katso video alta. 

Kädenväännössä kehonrakentajan ja kädenvääntöön erikoistuneen kilpailijan ottelu menee jopa koomiseksi, kun lihaskimppu yrittää vääntää ja vastustaja vain naureskelee rennosti, kunnes päättää ottelun täysin vaivatta. Katso tuosta video alta.

Tulos on sama, vaikka kehonrakentajalla on vastassa pienempi kädenvääntäjä.

Lue myös: Tässä on taatusti maailman huonoin kehonrakentaja - katso huvittava video

Lue myös: 10 stereotyyppistä treenaajaa, jotka löytyvät jokaiselta kuntosalilta

Kilpailut

Uusimmat