Kuva: All over press

Löytyikö nyt salaperäinen totuus Frozen-elokuvien nimien taustalla? Katso video salaliittoteoriasta

21.02.2019 13:15 - Niki Miettinen

Salaliittoteorian mukaan Frozen-elokuvat on tehty salaamaan totuus Walt Disneyn kuolemasta.

Screen Rant -YouTube-kanavan luoman teorian mukaan suosittu Frozen-elokuva on tehty vain hämäämään ihmisiä urbaanista legendasta, jonka mukaan Walt Disney oli syväjäädytetty ennen kuin kuoli keuhkosyöpään vuonna 1966.

Legenda sai suurta suosiota vuonna 1972, kun LA Times -lehti uutisoi, että Walt Disney oli kiinnostunut syväjäädytysprosessista ennen menehtymistään. Tämän jälkeen epäiltiin, ettei Walt Disney olisikaan kuollut vaan hänet olisi syväjäädytetty ja säilötty Disney-huvipuistossa sijaitseviin salaisiin maanalaisiin kammioihin. Teorian mukaan Walt Disney nukkuu kammiossa jäädytettynä, josta hänet sulatetaan ja herätetään, kun ihmiskunta löytää parannuskeinon syöpään. 

Enemmistö ihmisistä on kuitenkin sitä mieltä, että hänet polttohaudattiin kuolemansa jälkeen, mutta se ei ole estänyt näitä syväjäädytyshuhuja kasvamasta vuosien varrella.

Screen Rantin teorian mukaan ennen kuin Frozen tuli teattereihin vuonna 2013, Google-palvelussa löytyi vain kuvia Walt Disneyn ruumiista hakusanoilla: Disney ja Frozen. Nyt samoilla hakusanoilla ilmestyy vain kuvia animaatioelokuvasta.

Tällä faktalla YouTube-kanava perustaa näkemyksensä salaliittoteoriasta, jolla pyritään salaamaan totuutta Walt Disneyn kuolemasta. Yhtenä lisäperusteena teoriaa tukee elokuvan nimivalinta.

- Elokuvan tarina perustuu tanskalaisen kirjailijan H.C Andersenin lastensatuun Lumikuningatar, joten se olisi voinut olla nimeltään mitä vain. Esimerkiksi: Jääprinsessa tai Lumi Siskokset, videon kertoja toteaa.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Disney-animaatioelokuviin kehitetään salaliittoteorioita.

Aikaisemmin on väitetty esimerkiksi Aladdin- ja Leijonakuningas-elokuvissa olevan seksuaalisia piiloviestejä New York Post -julkaisun mukaan.

Huffington Post -julkaisussa kerrottiin, että Leijonakuninkaan piiloviestinä on ruutuun ilmestyvä englanninkielinen sana seksi. Päähenkilö Simba rojahtaa leffan puolivälissä kallion kielekkeelle ja ilmaan lähtee leijailemaan pölyä, joka muodostaa kyseisen sanan.

Aladdin-leffan englanninkielisessä versiossa on väitetty Aladdinin sanovan englanniksi: Kiltit teinit, riisukaa vaatteenne. Tämä tapahtuu elokuvan kohtauksessa, jossa hän yrittää mennä tapaamaan Jasminea salaa ja Rajah-tiikeri suojelee prinsessaa.

Videon Frozen-elokuvien salaliittoteoriasta voit katsoa alapuolelta tai täältä.

Lue myös: Disney-fanit huomio! Frozen 2 -animaatioelokuvan traileri on nyt julkaistu

Lue myös: Disneyland järjestää ensimmäisen virallisen ihmisoikeusmarssinsa - "Ylpeänä sateenkaaren väreissä"

Lue myös: Disney-kaunotar esittelee valtavan kotinsa - asunto näyttää hyvin erikoiselta

Lähteet: New York Post & Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat