Kuva: Fotolia

Lisääntymiseen kehitteillä uskomaton apu: "Spermarobotti" auttaa siittiön perille

17.01.2016 17:15 - Emma Ylistalo

Saksassa on kehitteillä siittiön matkaa avittava robotti.

Nykyään puhutaan paljon siitä, kuinka monet asiat hoituisivat ihmisten sijaan roboteilla. Miksi ei siis käytettäisi niitä myös yhteen hankalimmista ongelmista, joita pariskunnat voivat elämänsä aikana kohdata?

Suvun jatkaminen voi olla vaikeaa monille pariskunnille ympäri maailman, joiden täytyy turvautua aikaavieviin, kalliisiin ja valitettavan usein myös toimimattomiin hedelmöityshoitoihin.

Nyt tutkijajoukko Saksassa sijaitsevassa tiedeinstituutissa on käyttänyt robottiteknologiaa suunnitellakseen ratkaisun maailmanlaajuiseen ongelmaan. Kyse on robotista, joka auttaa siittiötä liikumaan.

Yksi johtavista syistä hedelmättömyyteen on sperman alhainen liikkuvuus - se, kun täysin terveellä siemennesteellä on vaikeuksia löytää munasolun luokse.

Tutkijoiden mukaan "spermbot" eli "spermarobotti" voisi olla ratkaisu tähän ongelmaan. Se on pieni metallinen kierukka, joka sopii siittiön hännän ympärille. Nämä pienet moottorit voivat pyörittää siittiötä eteenpäin ja auttaa saamalla sen näin munasoluun mahdollista hedelmöitystä varten. Kun siittiö on juuttunut munasoluun, metallinen kierukka voidaan siirtää.

Tämä prosessi voitaisiin lopulta toteuttaa naisen sisällä, magneettikuvauslaitteessa tai siittiö ja munasolu voidaan asettaa alustalle toimenpidettä varten.

Tutkijoiden mukaan tämä keksintö vaatii kuitenkin vielä erittäin paljon lisätutkimuksia, ennen kuin sitä voidaan testata ihmisillä.

Lue myös: Äiti ei tunnistanut poikansa seksilelua - jakoi kuvan Twitterissä

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat