Kuva: Fotolia

Yli 2000 vuotta vanha meemi löydettiin - juopotteleva luuranko kehottaa nauttimaan elämästä

25.04.2016 18:45 - Iiro Myllymäki

Löydetty mosaiikki pitää sisällään viisaita sanoja vuosituhansien takaa.

2400 vuotta sitten elämä oli hyvin toisenlaista kuin nykyään. Yksi asia on kuitenkin pysynyt samana: viinin ja ruoan yhdistäminen on ollut aina oiva tapa rentoutua. Tästä muistutuksen tarjoaa Turkista löydetty, juurikin 2400 vuotta vanha mosaiikki, jota on kutsuttu myös muinaiseksi ”motivoivaksi meemiksi”.

Mosaiikkikuvassa nähdään hieman maistissa olevan näköinen luuranko loikoilemassa juomakuppi kädessään viinikannun ja leipäpalan vieressä. Muinaiskreikan kielellä mosaiikissa lukee ”ole iloinen, nauti elämästäsi”. On epäselvää, miksi juuri luuranko opettaa muinaisessa meemissä elämänilon filosofiaa, mutta tämän rento elämäntyyli näyttää silti houkuttelevalta.

Kuva on yksi osa kolmiosaisesta mosaiikkisarjasta. Ensimmäisessä kuvassa kuvataan kylpyä ja toisessa kuvassa illallista. Mosaiikki löytyi muinaisen Rooman Antiokia-kaupungin alueelta. Arkeologi Demet Karan mukaan mosaiikki oli tärkeä löytö.

- Italiassa on samanlainen mosaiikki, mutta tämä on paljon kattavampi, Kara sanoo Hurriyet Daily News -sivuston haastattelussa.

Lue myös: Sukeltajien huikea löytö: 400 vuotta vanha silkkimekko!

Lähteet: Hurriyet Daily News, The Lad Bible

Kilpailut

Uusimmat