Kuva: Fotolia

Nörtin unelma kotipaikkakunnaksi? WhatsApp ja Facebook tuotiin hauskasti katukuvaan

03.05.2016 20:45 - Iiro Myllymäki

Taiteilijan projektin tarkoitus on osoittaa, että sosiaalisen median toiminnot ovat olemassa myös internetin ulkopuolella.

Italialaisen taiteilijan Biancoshockin Web 0.0 -projekti tuo sosiaalisen median ja internetin oivaltavalla tavalla italialaisen pikkukylän katukuvaan. Civitacampomarano-nimisessä kylässä on vain noin 400 asukasta, joista suurin osa on jo varsin iäkkäitä. Internetillä ei juuri ole sijaa kylän asukkaiden elämässä, sillä nettiyhteys on alueella liki olematon.

Biancoshockin ansiosta tuttujen internet-sivustojen ja virtuaalipalveluiden logot ovat nyt näkyvä osa kylän katukuvaa. Kylän ilmoitustaulua koristaa Facebookin logo, ja puhelinkoppi on saanut uuden ilmeen Whatsapp-logosta ja vihreästä väristä. Kylän vanha tarinankertoja toimittaa Wikipedian virkaa, ja ostokset pääsee tekemään eBay-kyltin alta löytyvästä pikkukaupasta. 

Uskotko sinä, että nörttien lisäksi myös muut voisivat katsella mielellään kylän uudistettua katukuvaa?

”Projektin provokatiivinen idea on näyttää, että nämä virtuaaliset toiminnot ovat olemassa myös seudulla, jossa nettiyhteyttä on hankala saada. Tämä on ikään kuin internet ’oikeassa elämässä’, ja tämä osoittaa, että nämä välineet ovat aina olleet olemassa perinteessä ja kulttuurissa”, taiteilija kirjoittaa Instagram-kuviensa yhteydessä.

Alta pääset näkemään videon, jossa näkyy vielä useampien nettisivujen maaseutumuunnelmia:

Lue myös: Taiteilijan taideteokset vievät Disney-hahmot ympäri maailmaa - katso kuvat

Lähde: Bored Panda

Kilpailut

Uusimmat