Kuva: Fotolia

Kuvat yli 3000 vuotta vanhan muumion tatuoinneista leviävät - kaulassa suurta ihotaidetta

10.05.2016 15:45 - Senni Loikala

Kyseessä on ainoa egyptiläinen muumio, jonka kehosta on löydetty tarkkoja kuvia esittäviä tatuointeja.

Live Science -sivustolla uutisoidaan yli 3000 vuotta vanhasta muumiosta, jonka kehossa on useita erilaisia tatuointeja. 

Kyseessä on ainutlaatuinen löydös, sillä hyvin säilyneet tatuoinnit esittävät tarkkoja kuvia. Aiemmin egyptiläisiltä muumioilta on löydetty pelkästään abstrakteja aiheita esittäviä tatuointeja.

Horuksen silmiä, lehmiä ja käärmeitä

Tiedesivusto sai yhteyden Stanfordin yliopistossa työskentelevään tutkijaan Anne Austiniin, joka huomasi poikkeukselliset kuviot egyptiläisessä muumiossa. Austinin mukaan muumion monet tatuoinnit kantavat uskonnollista symboliikkaa.

Monet niistä ovat yhdistettävissä Hathor-jumalattareen, kuten erityisiä kaulakoruja kantavia lehmiä esittävät kuvat. Muut, kuten hauiksien kohdalle sijoitetut käärmeet, yhdistyvät myös Muinaisen Egyptin naispuolisiin jumalattariin”, Austin kertoo.

Muumion niskaan, selkään ja olkapäille on tatuoitu myös Horuksen silmiä, jotka ovat suojeluksen, kuninkaallisen vallan ja terveyden symboleita.

Yksi muumion tatuoinneista sijaitsee kurkussa. Austin uskoo, että tatuoinnin sijainnilla on ollut erityinen merkitys. Se on saattanut symboloida sitä, että aina kun nainen on puhunut tai laulanut, hän on tahtonut kutsua korkeampia voimia saamaan hyviä asioita aikaiseksi.

Pääset katsomaan kuvan muumion kurkkutatuoinnista täältä. Jutussa on myös kaksi muuta kuvaa tatuoinneista. Saat kuvat suurennettua niitä klikkaamalla.

Lähde: Live Science

Lue myös: Kuva hautalöydöstä todistaa: Ihmisillä oli ennen pelottavat vampyyrihampaat

Kilpailut

Uusimmat