Kuva: AOP

"Olen saanut tarpeekseni..." - McDonald's-työntekijän päivitys leviää netissä

12.05.2016 12:15 - Iiro Myllymäki

Brittimies on kyllästynyt pikaruokalatyöntekijöihin kohdistuvaan väheksymiseen.

Pidätkö sinä pikaruokalatyöntekijöitä tavoitteettomina ja motivoitumattomina ihmisinä? Mike Waite -nimisellä brittiläisellä McDonald’s-työntekijällä on sinulle asiaa. Waiten puolustuspuheenvuoro pikaruokalatyöntekijöille on kerännyt laajaa huomiota, ja miehen Facebook-päivityksestä on tykätty jo yli 40 000 kertaa.

Waite kirjoittaa saaneensa tarpeekseen ihmisten ennakkoasenteista. Waite itse työskentelee McDonald’sissa lähes 50 tuntia viikossa rahoittaakseen opintonsa.

”Kaikilla työkavereillani on oma tarinansa, ja kaikki raatavat niska limassa tässä välillä hyvin rankassa työssä kukin omista syistään, oli se sitten koulu, yliopisto, lasten elättäminen, rahansäästö ja niin edelleen. […] Työkavereissani on ihmisiä, jotka opiskelevat lentäjiksi, lakimiehiksi ja arkkitehdeiksi ja ihmisiä, jotka ovat valmiita tekemään mitä vain huolehtiakseen perheestään”, Waite kirjoittaa.

Waite kertoo, että hänen aiemmilla ”hienommilla” työpaikoillaan joidenkin työntekijöiden työmoraali ja kestävyys eivät ole olleet samalla tasolla kuin tämän nykyisten työkavereiden. Waite myöntää, että työssä on omat huonot puolensa, kuten alhaiset palkat, mutta hän aikoo ylpeänä pistää McDonald’s-työnsä CV:hen.

”Päästäkää irti ennakkoluuloistanne, koska työskentelen mahtavien ihmisten kanssa, ja heille McDonald’s ei ole työelämän umpikuja, vaan pikemminkin osa jonkin uuden alkua”, Waite päättää tekstinsä.

Lue myös: Netissä leviää "mieleltään sokean" kirjoitus - ei kykyä kuvitella asioita

Lähde: Indy100

Kilpailut

Uusimmat