Kuva: Fotolia

Huolestuttava ja epäreilu ilmiö! Instagram sensuroi osan hashtageista

27.05.2016 14:45 - Tarja Vilén

Hashtagit, eli avainsanat, ovat Instagramin sielu. Kuvanjakopalvelu on kuitenkin alkanut sensuroimaan vähemmistöryhmien hashtageja.

Hashtagien avulla Instagramin käyttäjät etsivät itseään kiinnostavia kuvia ja viestivät muille käyttäjille. Instagram on kuitenkin alkanut lisääntyvissä määrin sensuroida palvelussaan käytettäviä avainsanoja.

Jos Instagram-palvelun ylläpitävät kokevat hashtagilla ilmestyviä kuvia häiritsevinä tai palvelun sääntöjen vastaisina, voi koko avainsana joutua sen mustalle listalle. 

Osa sensuroiduista avainsanoista on herättänyt paljon ihmettelyä ja kritiikkiä. Huffington Post uutisoi tällä viikolla, että osa Instagramin sensuroiduista hashtageista liittyy seksuaalivähemmistöihin. Hashtagit kuten #lesbian, #gays, #lesbians, #bi on sensuroitu, mutta avainsanat kuten #gay ei kuitenkaan ole.

Jos käyttäjä hakee sensuroiduilla avainsanoilla sisältöä Instagramista, hän saa seuraavan ilmoituksen: "Asiansanan postaukset on piilotettu, koska niiden on raportoitu olevan vastoin Instagram-yhteisön sääntöjä". 

Huffington Postin haastattelema Instagramin edustaja perustelee sensurointia sillä, että näihin hashtageihin liitetyt kuvat ovat sisältäneet häiritsevää kuvamateriaalia, kuten alastomuutta tai roskapostia. Jos hashtag joutu Instagramin mustalle listalle, julkaistaan vain moderoijien hyväksymät hashtagiin liitetyt kuvat. Hashtagia sensuroidaan niin kauan kuin Instagram kokee, että sillä julkaistaan häiritsevää sisältöä.

Intagramin sensuurisäännöt ovat herättäneet voimakasta kritiikkiä. Hashtagien sensurointi on koettu epätasa-arvoisena ja rajoittavan itseilmaisua.

Seksuaalivähemmistöjen hashtagien sensurointi on koettu myös huolestuttavana ilmiönä, koska Instagram on toiminut monien vähemmistöryhmien yhteisöllisenä foorumina, jossa voi kokoontua turvallisesti yhteen. Hashtagien kaappaminen vääriin tarkoituksiin on asiantuntijoiden mukaan erittäin vakava ja huono ilmiö, joka rajoittaa muiden käyttäjien toimintaa.

Lue myös: Inhoatko Instagramin uutta ilmettä? Näin saat vanhan logon takaisin

Lähde: Huffington Post

Lue lisää aiheesta instagram

Näet Instagramissa jatkossa vähemmän poliittista sisältöä - Meta muuttaa käytäntöjään Moni on nyt saanut hämmentävän ilmoituksen Instagramissa - tiedotus kuukausimaksusta Lady Gaga on viettänyt hiljaiseloa - paljastaa syyn Katso kaikki

Kilpailut

Uusimmat