Kuva: Fotolia

Käytätkö usein sormusta? Korusi kirkastuvat ja puhdistuvat helpolla kotikonstilla

21.06.2016 23:15 - Emmi Moilanen

Kihla- ja vihkisormukset joutuvat huomaamatta kovalle koetukselle arkiaskareita hoitaessamme. Useimmat unohtavat, että koruja tulisi muistaa huoltaa säännöllisesti.

Arkikäytössä koruistamme erityisesti kihla- ja vihkisormukset voivat joutua kovalle koetukselle. Kaikki kosteusvoiteen lisäämisen ja likaisten astioiden pesemisen välillä voi himmentää korujesi hohtoa. Glamour uutisoi, että arkiset askareet saattavatkin altistaa timantit ja muut jalokivet samentumiselle.

- On totta, että jos pidät sormuksiasi päivittäin, on niitä ehdottoman tärkeää myös muistaa puhdistaa, kertoo kultasepänliikeyrittäjä Ryan Elbaz.

On hyvä tiedostaa, että sormuksen pitäminen puhtaana on eri asia, kuin korun kiillon säilyttäminen.

Asiantuntijat suosittelevatkin kihlasormuksen puhdistamista muutaman viikon välein, tai jopa useammin, jos käytät sormustasi myös hoitaessasi kodin askareita tai esimerkiksi urheillessasi ulkona.

- Mitä enemmän teet näitä, sitä useammin sinun tulisi puhdistaa sormustasi. Et voi pestä sitä liikaa, sanoo Elbaz.

Tarvikkeet löytyvät kotoa

Puhdistuksessa tulee välttää kovien kemikaalien käyttöä kuten valkaisua, klooria ja asetonia. Sen sijaan asiantuntijat suosittelevatkin hyödyntämään jokaisesta kodista löytyviä perustarvikkeita, nimittäin lämmintä vettä ja saippuaa.

Täytä pieni kulho lämpimällä vedellä ja lisää tilkka astianpesuun tarkoitettua pesuainetta. Tämän jälkeen pudota sormuksesi astiaan ja anna niiden liota noin viidentoista minuutin ajan.

- Tämä irrottaa lian, rasvan ja kuivuneet pesuaineet jotka ovat voineet pinttyä jalokiven taakse, kertoo koruliikkeen omistaja Stephanie Maslow-Blackman.

Kun sormukset ovat puhdistuneet saippuavedessä, huuhtele ne lämpimän juoksevan veden alla käännellen koruja ympäri, jotta ne huuhtoutuvat joka puolelta tasaisesti puhtaaksi. Vahingon välttämiseksi muista varmistaa, että altaassa on tulppa paikoillaan.

Jos huolellisesta huuhtelusta huolimatta huomaat pesuainejäämiä, ota pehmeä hammasharja avuksesi, ja hiero sillä sormuksen kiveä hellävaraisesti.

- Lopuksi kuivaa pehmeällä puuvillakankaalla. Älä käytä paperipyyhkeitä, sillä ne voivat naarmuttaa korun pintaa. Jätä sormus kuivumaan vielä noin puoleksi tunniksi, ennen kuin pujotat sen takaisin sormeesi, ohjeistaa Maslow-Blackman.

Lähde: Glamour

Lue myös: Voit vaikuttaa itse hääkuviesi kauneuteen - suomalaiskuvaaja kertoo, miten

Uusimmat