Kuva: AOP

J.K Rowling paljasti vihdoin: Miksi Dursleyt vihasivat Harry Potteria?

13.07.2016 20:00 - Pauliina Jokinen

Kirjoissa Harry Potter asui portaikon alla.

Onneton Harry Potter menetti vanhempansa vauvana ja joutui asumaan lapsuusvuotensa sukulaisperhe Dursleyden luona. Oma kolo löytyi portaikon alta ja muutoinkin kohtelu oli kovaa: serkkupoika sekä Vernon ja Petunia Dursley jaksoivat muistuttaa, ettei Harry ollut osa perhettä.

Kirjailija J.K. Rowling on vihdoin paljastanut, miksi Harry joutui kokemaan niinkin kylmää kyytiä Dursleyden perheessä. Rowling kertoi perheen taustoista Pottermore-sivustolla, missä hän julkaisi kirjoituksensa.

Rowling kertoi Harryn tädin Petunian ja tämän miehen Vernonin tavanneen epäonnisissa olosuhteissa työpaikalla. Harry Potterin äiti Lily oli aina ollut perheen suosikkilapsi ja Petunia-sisko jäänyt vaille huomiota. Näissä olosuhteissa Petunia rakastui Vernoniin ja kapinoi valinnallaan sisarensa hyveellisyyttä vastaan.

Rowlingin mukaan siskokset erkaantuivat entisestään, kun Vernon ja Lilyn mies, James Potter, ajautuivat riitoihin keskenään. Lilyä ei kutsuttu lainkaan Petunian ja Vernonin häihin, eikä Petunia ilmestynyt Lilyn ja Jamesin vihkitilaisuuteen.

Kun Lily ja James menehtyivät onnettomasti, oli Harryn ilmestyminen portaikolle ja perheen elämään epämiellyttävä yllätys.

"Petunia rankaisi Harrya koko lapsuuden ajan omista valinnoistaan", Rowling kirjoitti.

(kuva: AOP)

Lue myös: Aurinko tekee iloiseksi, kylmyys hitaaksi - hämmästyttyvät tavat, joilla sää vaikuttaa mielialaan

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat