Kuva: Twitter

"Prinsessoilla on karvoja" - teinityttö käynnisti kiihkeän keskustelun naisten karvoituksesta

14.07.2016 15:00 - Iiro Myllymäki

Sosiaalinen media täyttyy nyt karvaisten naisten kuvista.

Naisten sheivaamisesta ja sheivaamattomuudesta nousee silloin tällöin keskustelua. Nyt keskustelu on roihahtanut 16-vuotiaan ranskalaisteinin Adele Labon ansiosta. Tyttö jakoi muutama päivä sitten Twitterissä kuvan, jossa lukee #lesprincessesontdespoils, joka suomeksi tarkoittaa, että ”prinsessoilla on karvoja”. Nyt kyseinen hashtag on levinnyt sosiaalisessa mediassa kulovalkean tavoin yhdistettynä kuviin naisista, jotka eivät ole karvojaan ajelleet.

Labo kertoo kärsineensä kiusaamisesta, joka on aiheutunut siitä, että hän ei ole ajellut ihokarvojaan. Hän on ”kärsinyt suunnattomasti” tällaisesta kiusaamisesta The Guardian -lehden mukaan.

- Mielestäni yhteiskunta leimaa negatiivisesti naisia tästä asiasta. Ihokarvoihin liittyy valtava sosiaalinen paine, Labo sanoo.

Monet naiset ovat jakaneet itsestään ja ihokarvoistaan kuvia Twitterissä ja kehuneet Labon aloitetta.

Myös soraääniä on kuulunut sekä miehiltä että naisilta, jotka ovat leimanneet kuvat ”ällöttäviksi”. Osa on vedonnut hygieniasyihin negatiivisissa kommenteissaan. Eräs Twitterin käyttäjä on jopa kommentoinut, ettei halua tämän jälkeen enää matkustaa Ranskaan.

Lue myös: Ajeletko karvat pois? Lue miksi ei kannattaisi

Lähteet: The Guardian, Refinery29

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat