Kuva: Fotolia

Hyvää kansainvälistä vasenkätisten päivää! Maailmassa on monta positiivista syytä olla vasuri

13.08.2016 12:15 - Mika Parikka

Vasenkätiset ovat monesti sitä mieltä, että koko maailma on suunniteltu oikeakätisille. Asia ilmenee jokapäiväisessä elämässä. Mutta voiko vasenkätisyydestä olla jotain hyötyä?

Kansainvälistä vasenkätisten päivää vietetään vuosittain 13.8. Sitä on juhlittu jo vuodesta 1976. Vasenkätisten prosentuaalista määrää maailmassa on vaikea mitata, mutta yleiset arviot ovat noin 10-13%. Monesti sanotaan, että maailma suosii oikeakätisiä, joka on täysin totta (allekirjoittanut on täysin objektiivinen vasenkätinen). 

Tämä ilmenee monessakin asiassa, esimerkiksi kierrevihkojen ja liitutaulujen parissa. Mutta onko vasenkätisyydestä jotain olla jotain hyötyä?

Kenties suurin hyöty vasenkätisille on urheilussa. Varsinkin niissä lajeissa, joissa kaksi kilpailijaa ovat vastakkain, kuten nyrkkeilyssä, tenniksessä, pingiksessä taikka judossa. Koska suurin osa ihmisistä on oikeakätisiä, vasenkätinen hyökkää aina  yllättävästä suunnasta.

Moni kuuluisa ja menestynyt on vasenkätinen: Justin Bieber, Napoleon Bonaparte, Leonardo Da Vinci, Bill Gates, Jari Kurri, Barack Obama, Robin, Cheek, Oprah Winfrey sekä Jimi Hendrix.  

Tämä tarkoittaa tietenkin sitä, että vasurit ovat menestyvää sorttia.

Vasenkätiset ovat myös parempia seksissä. Ja jos jotain positiivista pitää vielä hakea, niin ainakaan vasureita ei nää vainota!

Ehkä oikeakätisen maailma yrittää vaan tasoittaa puntteja, onhan vasurit selkeästi huikeita yksilöitä. Hyvää vasenkätisten päivää!

Lue myös: 7 ongelmaa, jotka vain vasenkätiset voivat ymmärtää

Kilpailut

Uusimmat