Kuva: Fotolia

Vanhaa pääkalloa tutkittiin: Tältä sen omistaja näytti eläessään 2000 vuotta sitten!

23.08.2016 14:15 - Senni Loikala

Naisen uskotaan olleen arvostettu lyhyeksi jääneen elämänsä aikana.

Australialaisen Melbournen yliopiston tutkijat saivat käsiinsä egyptiläisen muumion pääkallon ja tahtoivat selvittää, miltä kyseinen nainen oli näyttänyt eläessään, eli arviolta noin 2000 vuotta sitten. Tapauksesta uutisoi Daily Mail.

Pitkän työn jälkeen tutkijat saivat luotua kauan sitten eläneen naisen kasvoista mallinnuksen 3D-tulostimen avulla. Tutkijat uskovat, että naisella oli suurehkot ruskeat silmät, täyteläiset huulet ja tummat hiukset pikkuleteillä.

- Projektin ideana oli käsitellä tätä jäännöstä (pääkalloa) ja eräällä tavalla puhaltaa hänet takaisin henkiin hyödyntämällä nykyteknologiaa, biologinen antrobologi Varsha Pilbrow Melbournen yliopistosta selvittää.

Tutkijat eivät tiedä, millä nimellä naista on aikoinaan kutsuttu. Sen vuoksi he ovat antaneet hänelle uuden nimen, joka on Meritamun.

Naisen elämästä tiedetään, että hän kuoli 18-25-ikävuoden välillä. Hänen tiedetään kärsineen anemiasta ja hammaspaiseesta, joka on saattanut olla seurausta runsaasta hunajan syömisestä. Nainen oli elinaikanaan arvostettu, tutkijat kertovat.

Katso alta, miltä tutkijat uskovat Meritamunin näyttäneen elinaikanaan.

Melbournen yliopiston tutkijat havainnollistivat 3D-tulostimen avulla, miltä nainen näytti tuhansia vuosia sitten. (kuva: YouTube)

Alla olevasta lyhyestä videosta näet, miten tutkijat hahmottivat naisen ulkonäköä.

Lähde: Daily Mail

Lue myös: Esi-isiemme nyrkkitappeluista paljastui yllättävä seuraus ulkonäköömme

Lue myös: Muumioiden päältä löytyi maailman vanhinta juustoa - ikää 3600 vuotta

Lue myös: Kuvat yli 3000 vuotta vanhan muumion tatuoinneista leviävät - kaulassa suurta ihotaidetta

Kilpailut

Uusimmat