Kuva: AOP / Instagram

Voguen paralympialaiskuvasta nousi someraivo: Eivät käyttäneet oikeita liikuntarajoitteisia malleja

26.08.2016 14:45 - Iiro Myllymäki

Vogue Brazil juhlistaa pian alkavia paralympialaisia kuvalla, jossa vammattomat mallit on photoshopattu liikuntarajoitteisiksi.

Vogue Brazil -muotilehti on joutunut somemyrskyn silmään julkaistuaan paralympialaisteemaisen kuvan Instagramissa, kertoo Metro-sivusto. Kuva on herättänyt kyseenalaista huomiota sillä, että kuvassa esiintyvät Cleo Pires ja Paulo Vilhena eivät todellisuudessa ole liikuntarajoitteisia, vaan heidät on vain photoshopattu sellaisiksi. Kuvan kuvatekstinä on ”me olemme kaikki paralympiaurheilijoita”.

Kuvaa kritisoineet ovat sitä mieltä, että lehden olisi tullut käyttää kuvassa aitoja paralympiaurheilijoita tai edes liikuntarajoitteisia malleja. Inspiraatio kuvaan on saatu paralympiaurheilijoista Renato Leitestä ja Bruna Alexandresta, ja nämä urheilijat ovat poseeranneet mallien kanssa kuvausten kulissien takana.

"Tämä on ällöttävää"

Brasilian Vogue on puolustautunut Huffington Post -lehdelle kertomalla, että he eivät itse ole vastuussa kuvan tuottamisesta. Voguen mukaan kampanjan luomisesta vastaavat kuvassa esiintyvät mallit yhdessä mainostoimisto Agência Áfrican kanssa.

Sosiaalisen median kommentoijat eivät kuitenkaan ole vakuuttuneita. Cactuspetals-nimimerkki toteaa: "Tämä on ällöttävää. Vogue Brazilin täytyy pyytää anteeksi ja vetää kuvat pois."

Emily Ladau puolestaan kirjoittaa: "Mikä sotku. Haluatteko välittää positiivista kuvaa liikuntarajoitteisuudesta ja paralympialaisista? Osoittakaa kunnioitusta."

Lue myös: Ihannoiko meikkijätin mainos itsetuhoisuutta? Monet yhdistävät sen ranteiden viiltelyyn

Lähteet: Metro, Gizmodo

Kilpailut

Uusimmat