Kuva: Fotolia

Pystyt vapauttamaan itsesi nippusiteistä alle minuutissa - opettele kidnappauksen varalta

14.09.2016 18:15 - Senni Loikala

Nuori tyttö esittelee keinon, jonka avulla nippusiteen saa rikottua nopeasti.

Kuvittele, että ranteesi ovat sidottu tiukasti yhteen eteesi nippusiteillä. Tämä voisi olla todellisuutta esimerkiksi kidnappaustilanteessa. Nippusiteistä vapautuminen tuntuisi varmasti lähes mahdottomalta ilman saksia.

Nyt netissä leviää video, jossa amerikkalainen varhaisteini-ikäinen tyttö esittelee, miten nippusiteen saa katkaistua kengännauhojen avulla. Keino toimii tilanteissa, joissa ranteet ovat sidottu etupuolelta yhteen nippusiteillä. Pätkää on katsottu jo lähemmäs 60 miljoonaa kertaa ja sillä on kymmeniä tuhansia jakoja.

Videolla tyttö, jonka ranteet ovat sidottu etupuolelle yhteen nippusiteillä, avaa ensin kengännauhansa. Hän pujottaa hampaidensa avulla kengännauhan ranteen ja nippusiteen välistä. Kun tyttö sitoo toisen kengännauhansa umpisolmuun kiinni toiseen kengännauhaan, hän pystyy nirhaamaan nippusiteen nopeasti rikki liikuttamalla jalkojaan.

Katso alta tarkemmin, miten nippusiteistä on mahdollista vapautua, jos jaloissa sattuu olemaan esimerkiksi tennarit. Jos video ei näy, pääset katsomaan sen tästä.

Vaikka väkivaltaisia rikoksia ei välttämättä ole tarpeellista pelätä liikaa, tapahtuu niitä myös Suomessa. Katso täältä viisi asiaa, joita voi olla hyvä pitää mukanaan rikoksen varalta.

Kilpailut

Uusimmat