Tunteikas video leviää: Vesialtaassa synnyttäminen näyttää yllättävän mukavalta!

15.09.2016 17:15 - Senni Loikala

Rauhallisesti sujuneesta vesisynnytyksestä kuvattu lyhyt video on levinnyt vauhdilla sosiaalisessa mediassa.

Netissä leviää tunteikas video, jossa amerikkalainen nainen synnyttää onnistuneesti vesialtaassa. Naisen rinnalla altaassa on ilmeisesti hänen kumppaninsa ja lapsen isä. Reilussa viikossa video on saanut lähes 120 000 jakoa ja 25 000 kommenttia Facebookissa.

Monia saattaa yllättää, kuinka rauhallisesti synnytys sujuu. Vain hieman ennen pojan syntymää nainen alkaa haukkomaan nopeasti henkeä, mutta tapahtuma on nopeasti ohi ja tuore äiti nostaa pienokaisen veden alta.

Terve.fi-sivuston mukaan vesisynnyttäminen on jo melko yleinen keino lievittää synnytyskipuja. Yleisempää on silti, että nainen oleskelee vesialtaassa avautumisvaiheessa, eikä oleskele synnytysvaiheessa enää vedessä.

On myös mahdollista, että nainen pystyy hallitsemaan synnytystään paremmin vedessä. Näin ollen synnytys saattaa olla lempeämpi kokemus vesialtaassa, kuin esimerkiksi sängyssä. Ainakin tämä video vahvistaa tuota olettamusta.

Vesisynnyttämisessä kerrotaan olevan myös joitakin riskejä, kun esimerkiksi liian lämmin vesi voi huonontaa istukan verenkiertoa. Jos tahdot tietää lisää vesisynnytyksestä sekä muista naisia askarruttavista synnytyskysymyksistä, lue suomalaiskätilön haastattelu täältä.

Katso alta netissä leviävä video onnistuneesta vesisynnytyksestä. Jos video ei näy, pääset katsomaan sen tästä.

Kilpailut

Uusimmat