Kuva: Fotolia

Huolehdi koirasi turvallisuudesta - luiden syöttäminen voi olla kohtalokasta

20.09.2016 13:45 - Senja Rapila

Englannin PDSA varoittaa, että luista irtoavat palaset voivat johtaa jopa koiran kuolemaan.

Vaikka koirat rakastavat luiden syömistä, Englannin eläinlääkäripalveluita tarjoava eläinlääkäriketju PDSA, joka toimii hyväntekeväisyysperiaatteella,  varoittaa, että luun säleet tai palaset voivat vahingoittaa koiran ruuansulatusjärjestelmää.

He kertovat, että ovat vastaanottaneet leikkauspöydälle kymmeniä koiria, jotka ovat nielaisseet luun syömisen yhteydessä liian ison palasen, joka on aiheuttanut tukkeuman suolistoon tai muuta vahinkoa elimistöön.

- Yleensä tukkeuman poistamiseen tarvitaan leikkausta ja jossain tapauksissa vahinko on niin suuri, että se voi olla kohtalokas, PSDA:n johtava eläinlääkäri Rebecca Ashman on kertonut The Telegraphille.

Varsinkin keitetty luu on vaarallinen, koska se pirstaloituu säleiksi helpommin, mutta myös raakaluu voi olla ahneelle koiralle vaarallinen. 

Joten jos ja kun seuraavan kerran annat koirallesi herkkuluun, pidä huoli siitä, että koira ei hotki luuta liian nopeasti. Mikäli koira nielaisee suuren esineen, soita välittömästi eläinlääkärille ja pyydä ohjeita tilanteen hoitamiseen. 

Lähde: Metro

Lue myös: "Koirat eivät oikeasti kuole koskaan" - sydäntäsärkevän liikuttava kirjoitus leviää netissä

Lue myös: Nyt se on todistettu: Koira todellakin ymmärtää ihmistä

Kilpailut

Uusimmat