"Olet vain sairaanhoitaja" - naisen kirjoitus pistää vähättelijöille jauhot suuhun

11.10.2016 16:45 - Senni Loikala

Eräs sairaanhoitaja törmäsi jälleen työnsä aliarvioimiseen, minkä jälkeen hän kirjoitti nettihitiksi nousseen tekstin.

Australialainen sairaanhoitaja Caitlin Brassington on kirjoittanut sosiaalisessa mediassa päivityksen, joka on levinnyt useisiin medioihin ympäri maailmaa. Muun muassa Daily Mail ja Buzzfeed ovat nostaneet sairaanhoitajan otsikoihinsa.

Kirjoituksessaan Brassington kuvaa, miten sairaanhoitajat eivät saa ammattiryhmälleen kuuluvaa arvostusta. Hän kertoo pysähtyneensä ostoksille kotimatkalla töidensä jälkeen ja tavanneensa kaupassa puolitutun, joka yllättyi siitä, että Brassington on ”vain sairaanhoitaja.”

Hän ei ollut nähnyt minua ikinä työvaatteissani ja hän sanoi, ettei ollut tajunnut, että olin ”vain sairaanhoitaja.” Vau! Yli 18 vuotta kestäneen työurani aikana olen kuullut tuon lauseen monia, hyvin monia kertoja, mutta tänään se pysäytti minut. Olenko minä todella vain sairaanhoitaja?” Brassington kysyy.

Työ, jossa taistellaan elämästä

Brassington tuo tekstissä esille, kuinka vahvasti sekä elämä että kuolema ovat läsnä sairaanhoitajan työssä. Uskotko, että kukaan kehtaa kutsua ammattikuntaa enää "vain" sairaanhoitajiksi luettuaan nämä otteet netissä leviävästä kirjoituksesta?

Vaikka olen auttanut vauvoja tähän maailmaan ja monesti avustanut heitä saamaan ensimmäisen henkäyksensä, olen silti vain sairaanhoitaja.

Vaikka olen pidellyt potilaita kädestä ja varmistanut, että heidän arvokkuutensa säilyy heidän elämänsä loppuun asti, olen silti vain sairaanhoitaja.

Vaikka olen ohjeistanut ja auttanut kärsiviä vanhempia sen jälkeen, kun he ovat menettäneet lapsensa, olen silti vain sairaanhoitaja.

Vaikka olen elvyttänyt potilaita ja pelastanut heidän henkensä, olen vain sairaanhoitaja.

Vaikka pystyn kertomaan painon perusteella, kuinka paljon lapsesi tarvitsee adrenaliinia tai amiadaronia, jotta hänen henkensä pystytään pelastamaan, olen vain sairaanhoitaja.

Vaikka tulen ikävöimään joulun pyhäpäiviä, lasteni syntymäpäivä ja koulun musikaaleja sen takia, että teen samaan aikaan töitä sinun rakastamiesi ihmisten eteen, olen vain sairaanhoitaja.

Minulla on kokemusta ja tietoa, jotka ovat pelastaneet ihmishenkiä. Joten, jos minä olen vain hoitaja, olen siitä suunnattoman ylpeä.

Katso sairaanhoitajan leviämään lähtenyt päivitys alta.

Lue myös: Mikä ammatti sopii persoonallisuustyyppisi perusteella sinulle parhaiten? Katso

Lue myös:  Ehtiikö sairaanhoitaja olla myös rakastava äiti? Kaunis kirjoitus leviää netissä

Lue myös: 90 vuotta ja edelleen sairaanhoitajan töissä - katso sydäntä lämmittävä video arjen sankarittaresta

Kilpailut

Uusimmat