Kuva: Fotolia

Äidin väkevä opetus kiusaamisen vaaroista leviää netissä - lue koskettava kirjoitus

17.11.2016 21:15 - Mika Parikka

Kiusaaminen on äärimmäisen vaarallista. Pahimmillaan se voi ajaa ihmisen tekemään jotain peruuttamatonta. Eräs äiti keksi nerokkaan keinon opettaa hammastahnan avulla lapselleen, kuinka tärkeää on valita sanansa oikein.

Sanottakoon heti alkuun, että kiusaaminen kaikessa sen muodossa on iästä riippumatta väärin ja erittäin vahingollista ihmiselle. Siihen tulee puuttua aina, kun sitä huomaa ympärillä. Kiusaaminen on valitettavasti vieläkin varsinkin kouluissa vakava ongelma. 

Yhdysvaltalaisäiti Amy Beth Gardner keksi nerokkaan keinon opettaa yläasteen aloittavalle lapselleen, että lapsena sanottuja sanoja ei voi koskaan ottaa takaisin. Apunaan hän käytti niinkin yksinkertaista tuotetta kuin hammastahna.

Gardner puristi hammastahnatuubin tyhjäksi lautaselle. Tahnan saaminen takaisin tuubiin on mahdottoman vaikea tehtävä. Yhtä vaikeaa on saada sanottuja sanoja takaisin.

"Tulet muistamaan tämän lautasellisen hammastahnaa loppuelämäsi ajan", Gardner sanoi lapselleen.

"Sanoillasi on elämän ja kuoleman voima. Kun menet yläasteelle, tulet huomaamaan kuinka paljon painoarvoa sanoillasi on. Sinulle tulee mahdollisuus satuttaa, nöyryyttää, herjata ja haavoittaa muita sanoillasi. Sinulla on myös tilaisuus parantaa, rohkaista, inspiroida ja rakastaa muita. Tulet toisinaan tekemään vääriä valintoja; minulle tulee mieleen heti kolme kertaa tällä viikolla, kun olen käyttänyt omia sanojani huolimattomasti ja aiheuttanut harmia. Aivan kuten tämä hammastahna, kun sanat on kerran sanottu, niitä ei saa enää takaisin", Gardner opettaa lastaan. 

Viesti on levinnyt Facebookissa uskomattomalla tavalla. Sitä on jaettu jopa 646 000 kertaa, eikä ihme. Siinä on väkevä sanoma, joka meidän kaikkien on hyvä ymmärtää. 

Lähde: Distractify

Lue myös: Opettaja kertoi lapsille kiusaamisesta - kuvasta nettihitti

Lue myös: Pin-Up -Sini lopettaa: "Kiusaaminen, hyväksikäyttö ja petturuus nujersivat minut"

Lue myös: Iskelmätähti puolustaa kiusattua teiniä: "Sinä et ole viallinen!"

Kilpailut

Uusimmat