Kuva: Fotolia

Sherwoodin metsästä löytyi 1300-luvun sormus - arvo kymmeniä tuhansia euroja

20.12.2016 11:45 - Mika Parikka

Harrastuksekseen metallinpaljastimella aarteita etsivä mies teki todellisen löydön. Tästä olisi kateellinen itse Robin Hoodkin, sillä se löytyi hänen mailtaan.

Englannin Nottinghamissa sijaitseva Sherwoodin metsä on kuuluisa lainsuojattomasta Robin Hoodista kertovien tarinoiden ansiosta. Toki siellä sijaitsee myös 800-1000 vuotta vanha tammi, Major Oak. Nyt metsä on noussut kuitenkin otsikoihin aivan muista syistä. 

Mark Thompson harrastaa aarteenetsintää metallinpaljastimella. Kyseessä on suosittu harrastus, joka kuitenkin harvoin tuottaa harrastajalleen lottovoittoja. Thompson on poikkeus, joka vahvistaa säännön. Mies löysi nimittäin 1300-luvulta peräisin olevan sormuksen Sherwoodin metsästä.

Kyseessä on kultainen sormus, jossa on safiiri ja kaiverrettu Kristus. Thompson ei alkuun edes tajunnut kuinka suuresta löydöstä on kyse. Sormuksen arvo on eri arvioista riippuen noin 24 000:stä eurosta noin 84 000:n euroon. Niin tai näin, sormus tulee muuttamaan työkseen trukkeja maalaavan Thompsonin elämän.

"Tämä on elämäni löytö. En olisi ikinä uskonut löytäväni mitään tällaista. Olen edelleen shokissa, kun ajattelen sitä. Se oli niin riemastuttava hetki", Thompson kuvailee löytöään. 

Nähtäväksi jää paljonko mies lopulta sormuksesta saa. Katso kuvat upeasta löydöstä täältä.

Lähde: The Lad Bible

Lue myös: Huikea löytö kaivettiin pellosta: Toisen maailmansodan panssarivaunun tykkitorni!

Lue myös: Polttariporukka teki metsästä hellyyttävän löydön - lopputulos ihastuttaa netissä

Lue myös: Sukeltajien huikea löytö: 400 vuotta vanha silkkimekko!

Kilpailut

Uusimmat