Kuva: Fotolia / Facebook

Fitness-valmentajan päivitys leviää maailmalla - sisältää tärkeän viestin jokaiselle naiselle

11.01.2017 11:15 - Senni Loikala - Luettu 7 051 kertaa

Naisille sanotaan usein hyväntahtoisesti, että kehon epätäydellisyydet tulee hyväksyä. Eräs fitness-valmentaja kehottaa toisin: Virheitä ei tule hyväksyä, koska niitä ei ole.

Amerikkalaisen Molly Galbraithin Facebook-päivitys leviää kulovalkean tavoin ympäri maailmaa. Päivityksessä Galbraith nähdään alushousuissa ja napatopissa meikkaamassa peilin edessä.

Galbraith on kuntovalmentaja ja naisten hyvinvointia edistävän Girls Gone Strong -yhtiön omistaja. Aiemmin Galbraith on myös treenannut kilpatasolla kehonrakennusta.

Hittipäivityksessä Galbraith kertoo näkemyksestään siitä, ettei naisia tulisi kannustaa hyväksymään kehonsa virheitä. Galbraithin mukaan kehotus on asiaton, koska hänestä esimerkiksi selluliitti ei ole "virhe kehossa." 

"En juhli kehoni virheitä vuonna 2017"

Yleinen viesti naisille usein on, että heitä kannustetaan ”hyväksymään” tai ”iloitsemaan” kehonsa virheistä. Nämä viestit ovat hyväntahtoisia ja monet naiset kokevat ne kannustavina ja inspiroivina.

Entäs minä sitten?

Minä EN juhli kehoni virheitä vuonna 2017.

Miksi en? Sen takia, etteivät ne minusta edes ole virheitä.

"Juhlistan mieluummin virheetöntä kehoani"

Galbraith kertoo, että hän itsekin uskoi pitkään, että hänen kehossaan oli virheitä. Lopulta hän oivalsi, ettei se ollut totta.

Hyväksyin vuosikausien ajan sen ajatuksen, että kehossani olisi virheitä, ja tuo ajatus pyöri päässäni alituisesti samalla, kun rankaisin itseäni intensiivisellä treenaamisella ja ankaralla ruokavaliolla korjatakseni ne viat, jotka maailma tahtoi minun korjaavan.

Enää en tee niin. Olen oivaltanut, etten voi hyväksyä ajattelumallia kehon virheistä.

Olen lähes 180 senttiä pitkä ja painan noin 77 kiloa. Reisissäni on selluliittia, lanteissani, pepussani ja rinnoissani on raskausarpia ja vatsani hyllyy välillä - ja maailma jatkuvasti uskottelee, ettei tämä kävisi päinsä.

Mutta minä en allekirjoita jonkun toisen standardeja ja määritelmiä MINUN vartalostani.

Sen sijaan, että juhlistaisin jonkun toisen mukaan kehoni virheitä, juhlistan mieluummin virheetöntä kehoani.

Katso netissä leviävä päivitys alta.

Jos päivitys ei näy, pääset katsomaan sen tästä.

Galbraith on aiemmin julkaissut sosiaalisessa mediassa päivityksiä, joista on tullut viraaleja. Yksi tällaisista päivityksistä sisälsi hänen bikinikuvansa, jonka yhteydessä oli väkevä viesti naisille. Pääset juttuun tästä.

Lue myös: Hyvä naiset! 6 mieletöntä asiaa, joihin vain naisen vartalo pystyy

Lue myös: Fitness-tähti jakoi rehellisen kuvan: "Älä anna vaa'an hallita elämääsi, olet niin paljon muutakin"

Suosittelemme

Uusimmat