Kuva: Fotolia

Hiustyylistä ja nimestä löytyi yllättävä yhteys - päteekö sinuun?

03.03.2017 21:15 - Senni Loikala

Tutkimuksen mukaan monet muuntavat hiustyyliän sellaiseksi, että se ikään kuin sopii heidän nimensä kanssa.

Hiuksillasi ja nimelläsi saattaa olla yhteys, jota et välttämättä ole koskaan tullut ajatelleeksikaan. Tuoreen Journal of Personality and Social Psychology -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan olet voinut tiedostamattasi muuntaa hiustyyliäsi sellaiseksi, että ikään kuin sopii etunimeesi. Tutkimuksesta uutisoi amerikkalainen Allure-naistenlehti.

Tutkimuksessa ranskalaisia ja israelilaisia opiskelijoita laitettiin katsomaan kuvia ihmisistä, joiden kasvot olivat sumennettu. Kuvissa huomio kiinnittyi henkilöiden hiustyyliin. Osallistujien tuli päätellä, minkä niminen kunkin hiustyylin omaava henkilö oli.

Tutkijat hämmästyivät tarkkuudesta, jolla osallistujat pystyivät arvaamaan kuvissa näkyneiden henkilöiden nimet pelkästään heidän hiustyylinsä perusteella.  

Koska nimiin yhdistyy usein runsaasti mielikuvia, pitävät tutkijat mahdollisena, että ihmiset pyrkivät täyttämään niitä muuntamalla hiustyylinsä ikään kuin nimeensä sopivaksi.

- Hiustyyli on tiettävästi yksi hallitsevimmista piirteistä, kun tarkastelemme kasvoja. On mahdollista, että valitsemme hiustyylin, joka sopii nimeemme yhdistyviin stereotypioihin, tutkija Yonat Zwebner kertoo.

Kun katsot itseäsi peilistä luettuasi tämän tutkimuksen, näyttääkö hiustyylisi todella sopivan täydellisesti nimeesi?

Lue myös: Ovatko hiuksesi liian huonossa kunnossa värjäykseen? Selvitä helpolla testillä

Lähde: Allure ja Independent

Kilpailut

Uusimmat