Kuva: Fotolia

Haluatko edetä urallasi? Harrasta seksiä säännöllisesti

07.03.2017 13:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Seksi muuttaa mielialaa ja siten auttaa myös arjessa.

Voisi kuvitella, että tunnollisuus ja ylitöiden tekeminen auttavat ihmistä etenemään urallaan. Totuus on kuitenkin toinen, ainakin tuoreen tutkimuksen mukaan.

Tutkijoiden mukaan näyttää nimittäin siltä, että kaiken salaisuus saattaa piillä seksissä. Tulosten mukaan säännöllisesti seksiä harrastavat ihmiset ovat tyytyväisempiä työhönsä ja siirtyvät helpommin urallaan eteenpäin.

- Terve parisuhde, jossa on hyvä seksielämä, saattaa auttaa ihmistä pysymään onnellisena ja sitoutuneena työhönsä. Tämä sen sijaan hyödyttää organisaatiota, tutkija Keith Leavitt kertoo.

Miten tutkimus tehtiin?

Tutkijat seurasivat 159 naimisissa olevaa pariskuntaa kahden viikon ajan. Tuona aikana heidän tuli joka päivä vastata kahteen erilaiseen kyselyyn.

Näytti siltä, että ihmiset, jotka olivat harrastaneet seksiä, olivat he huomattavasti paremmalla tuulella seuraavana työpäivänä. Tämä lisäsi myös heidän tyytyväisyyttään työhönsä ja lisäsi samalla työhön sitoutumista. Vaikutus näytti kestävän 24 tunnin ajan ja se oli yhtä voimakas miehillä ja naisilla.

- Tutkimus osoittaa, että seksillä on suuri merkitys elämässämme. Sille kannattaa ottaa aikaa, Leavitt toteaa.

Lue myös: Mitkä horoskooppimerkit harrastavat eniten seksiä?

Lue myös: Miten paljon seksiä keskimäärin harrastetaan? Erot ikäryhmien välillä selvitettiin

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat