Kuva: Fotolia

Suomalaisten perusluonne tiivistettiin hulvattomaan listaan - tunnistatko itsesi?

13.04.2017 19:15 - Senja Rapila

Suomalaiset ovat muun muassa tuttua kansaa siitä, että he välttelevät ahdistuneina muun muassa katsekontaktia ja yleistä rupattelua hississä tai bussissa.

Suomalaiset tunnetaan monista erilaisista, persoonallisista piirteistään, mutta millä tavoin suomalaiset todella eroavat muusta maailman kansasta? 

Voit lukea humoristiset kohdat alapuolelta.

1. Suomalainen ei osaa vastaan kohteliaisuuksia, vaan punastuu ja kiertelee parhaansa mukaan asian. Vaatteet ovat vanhoja riepuja, eivät ne miltään näytä. Eivätkä muuten istu päällä hyvin, kun pitäisi laihduttaa ensin.

2. Jos suomalainen on tukehtumassa yskänpuuskaan, hän ei halua olla muille vaivaksi. Varsinkin, jos yskänkohtaus iskee julkisilla paikoilla tai täysin hiljaisessa luokkahuoneessa, on tilanne todella nolo. Yleensä tässä tilanteessa suomalainen pahoittelee olemassaoloaan jokaiselle lähellään olevalle, eikä halua pyytää apua tai vettä.

3. Jos ruuasta on maksettu, sehän syödään loppuun asti viimeistä suupalaa myöden, vaikka vatsa olisi ratkeamispisteessä.

4. Jos ilmaista tavaraa - kuten ämpäreitä - on tarjolla, suomalainen jonottaa vaikka räntäsateessa monta tuntia.

5. Suomalainen saattaa kuluttaa kaupassa rahaa jopa 100 euroa kertakäynnillä, jotta saisi siihen kuuluvan edun, kuten vaikka Fiskarsin kokkiveitset puoleen hintaan taikka ilmaisen muumimukin.

6. Jos suomalainen näkee puolitutun tai tutun kaupungilla, ensimmäinen reaktio on välttää katsekontaktia, jotta ei tarvitse moikata ja jäädä rupattelemaan. Toisaalta, toinen osapuoli todennäköisesti ajattelee samalla tavalla, joten toisen suomalaisen vältteleminen kaupungilla on helppo nakki.

7. Hississä suomalainen katsoo tiiviisti seinää, kattoa tai mitä tahansa muuta kuin vieressä olevaa tuntematonta henkilöä. Jopa peiliin katsominen tuottaa vaikeuksia, josko vaikka katse vahingossa kohtaisi. Kun eihän siinä nyt voi alkaa rupattelemaan tuntemattomien kanssa.

8. Bussissa suomalainen haluaa istua lähinnä yksin. Kun kaikilla penkkipareilla on jo yksi ihminen ja tulee ensimmäinen, joka joutuu valita bussissa kenen viereen istuu, tuottaa se jokaiselle ahdistusta. Ei kai tuo nyt minun viereeni meinaa istua, kun kaikkien muidenkin vieressä on tilaa?

10. Ulkomaille matkustaessa suomalainen etsii ensimmäisenä baarin tai ravintolan, jossa on suomalaista henkilökuntaa. Koska onhan se nyt mukavaa matkustaa monta tuntia lämpimään, jotta pääsee laulamaan Ukkometsoa paikalliseen karaokebaariin.

11. Suomalainen on hyvin sulkeutunut selvin päin, mutta sitten kun hän naukkaa alkoholia, alkaa juttua lentää vaikka tuntemattomankin seurassa. Tässä vaiheessa tuntemattoman kannattaa varautua suomalaisen koko elämäntarinan kuulemiseen ja tämän parisuhdeongelmien setvimiseen.

Lue myös: Asiat, joita miehet tekevät salaa - katso hämmentävä listaus

Lue myös: Julkisissa vessoissa yksi wc-kopeista on muita puhtaampi - käytä sitä

Kilpailut

Uusimmat