Kuva: Fotolia

Vasenkätisen tunnistaa jo kasvoista? Uusi tutkimus hämmentää

02.05.2017 20:15 - Senni Loikala

Vasenkätisillä on muita useammin kapeat kasvot, väitetään tuoreessa tutkimuksessa.

Ihmiset, joilla on kapeat kasvot ja erityisesti kapea leuka, ovat muita 25 prosenttia suuremmalla todennäköisyydellä vasenkätisiä. Tämä selviää tuoreesta Washingtonin yliopiston tekemästä selvityksestä, joka perustuu kolmeen Yhdysvalloissa aiemmin toteutettuun tutkimukseen. Niissä oli yhteensä yli 13 500 osallistujaa.

Uusi tutkimus, joka selvitti vasenkätisyyden ja kapeiden kasvonpiirteiden yhteyden, on julkaistu Laterality: Asymmetries of Body, Brain and Cognition -lehdessä. Tutkimuksesta uutisoivat esimerkiksi Science Daily -sivusto ja uutistoimisto United Press International (UPI).

UPI:n mukaan tutkimuksessa havaittiin lisäksi, että kapealla leualla on yhteys hampaiden yläpurentaan ja alttiuteen sairastua tuberkuloosiin. Tämä on tosin ollut tiedossa jo aiemmin. Tutkijoiden mukaan alttius sairastua tuberkuloosiin lisää kuitenkin todennäköisyyttä siihen, että ihminen olisi vasenkätinen.

Uutisoimme aiemmin tutkimuksesta, jossa selvitettiin, miten vasenkätisten seksielämä poikkeaa oikeakätisten seksielämästä. Pääset vasureita ilahduttaneeseen juttuun tästä.

Lähteet: UPI ja Science Daily

Kilpailut

Uusimmat