Kuva: Fotolia

"Hymyileminen saa ihmisen näyttämään jopa kaksi vuotta vanhemmalta"

11.05.2017 10:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Tutkijoiden mukaan nuoremmalta ihminen näyttää silloin, kun hänen ilmeensä on yllättynyt.

Independent uutisoi tutkimuksesta, joka saa hämmästelemään. Sen mukaan näyttää nimittäin siltä, että hymyileminen saa ihmisen näyttämään muiden silmissä jopa kaksi vuotta todellista vanhemmalta.

Tähän tulokseen tutkijat päätyivät sen jälkeen, kun he olivat näyttäneen 40 osallistujalle kuvia heille tuntemattomista ihmisistä. Kuvissa nähtiin kolmenlaisia ilmeitä, hymyileviä, totisia sekä yllättyneitä.

Tutkijat huomasivat, että yllättyneet kasvot näyttivät nuoremmilta ja hymyilevät taas vanhimmilta, vaikka kyseessä oli sama henkilö.

- Todella hämmästyttävää oli se, että kun ihmisiltä kysyttiin tutkimuksen jälkeen lisää heidän mielipiteestään, he muistelivat virheellisesti todenneensa, että hymyilevät kasvot olivat nuorimmat, tutkija Melvyn Goodale kertoo.

- Ihmiset olivat siis täysin sokeita sille faktalle, että he olivat vanhentaneet hymyileviä kasvoja.

Goodalen mukaan tutkimustulos onkin ristiriidassa näkemiemme mainosten kanssa. Lukuisissa mainoskuvissa nähdään hymyileviä ihmisiä, jotka kauppaavat esimerkiksi erilaisia voiteita.

Hän uskookin, että hymyn vanhentava vaikutus johtuu ihmisen kyvyttömyydestä jättää huomiotta ryppyjä, jotka muodostuvat silmien ympärille hymyilyn aikana. Yllättyneessä ilmeessä ryppyjä ei sen sijaan esiinny.

Lue myös: Paljastaako kaulan iho todellisen ikäsi? Ammattilaisen nikseillä taiot kaulan ihon kiinteäksi

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat