Suomalainen uutuuskeksintö: Palvelu, jolla voi lähettää viestejä läheisille tuonpuoleisesta

11.06.2017 16:15 - Senja Rapila

Monen huolena on ollut se, ettei kuolleen tietoja pysty poistamaan sosiaalisesta mediasta kuoleman jälkeen. Nyt myös siihen on tullut muutos suomalalaisten toimesta.

Nykyaikana ongelmana kuoleman jälkeen on muun muassa se, että läheisille tuottaa vaikeuksia poistaa kuolleen henkilön tietoja sosiaalisesta mediasta, kun tilien salasanoja ei tiedetä.

Juuri kyseisestä ajatuksesta lähti suomalaisen Emonum-palvelun idea ja kehittämienn liikkelle. Uniikin ja kysytyn palvelun luoja on Ville Hyyryläinen.

- Idea lähti ihan arjen pohdintojen lomassa ja jossain kohtaa menneisyydessä asiaa on käynyt enemmänkin läpi, Hyyryläinen kertoo Radio Novan Viikonlopussa juontaja Niina Backmanille.

Palvelu toimii niin, että käyttäjä luo Emonumiin ensin oman tunnuksen. Hän vahvistaa henkilöllisyytensä palvelussa verkkopankkitunnusten avulla, jonka puolesta saadaan varmuus siihen, kuka tietojaan oikeasti antaa.

Emonum-palvelulla on myös yhteys Väestötietojärjestelmään, jonka kautta tulee tieto siitä, jos käyttäjä on menehtynyt.

- Siinä vaiheessa sitten tietyt automaatiot käynnistyy käyttäjän tahdon mukaisesti.

Emonum-palvelun avulla henkilö voi jättää esimerkiksi viestejä rakkaimmilleen. Nuo viestit lähtevät eteenpäin vasta kuolinilmoituksen tullessa palveluun. Näin läheiset saavat niin sanotusti viestejä tuonpuoleisesta.

Läheisilleen voi jättää myös listan sosiaalisen median tunnuksista ja salasanoista. Niiden avulla läheisten on helppo poistaa menehtynyt henkilö sosiaalisesta mediasta kummittelemasta.

Voit kuunnella Ville Hyyryläisen koko haastattelun yläpuolelta. Voit kuunnella Radio Novan Viikonloppua ja Niina Backmania sunnuntaisin klo 14-16.

Lue myös: Hurja suunnitelma: Kuolleita yritetään herättää henkiin tänä vuonna!

Lue myös: Pian kuolevilta kysyttiin, mitä he katuvat eniten - 5 tärkeää elämänohjetta nousi esille

Lue myös: Kuoleman doula pitää seuraa pian kuoleville: "Rakastan ammattiani"

Kilpailut

Uusimmat