Kuva: Fotolia

Iskikö hikka? - Omituiset vinkit, joilla voit saada sen loppumaan!

14.06.2017 21:45 - Katariina Auvinen

Hikka iskee usein samana päivänä montakin kertaa. Jos veden juominen pää alaspäin tai säikäyttäminen eivät auttaneet niin tässä muutama kokeilemisen arvoinen niksi.

Hikka on ärsyttävä vaiva, joka tulee kun on tullakseen. Tämä pieni nikottelu johtuu riippumattomasta sisäänhengityksestä, jonka pallean supistelu aiheuttaa. Monet jakavat eri keinoja hikan karkottamiseen, mutta listasimme muutaman hieman harvinaisemman vinkin. Ihan kaikkia keinoja ei kannata kokeilla samaan aikaan, koska sen jälkeen on paljon mahdollista, että hikan lisäksi joutuu myös torjumaan liiallista vatsantoimintaa. 

Kokeile lusikallista sokeria. Tämä keino voi mietityttää hartaintakin sokerihiirtä, mutta vaikuttaisi olevan niin, että moni ihminen vannoo juuri tämän kikan nimeen. Sokerin pienien rakeiden on todettu ärsyttävän juuri sopivasti ruokatorvea, joka taas vaikuttaa osaltaan palleahermoihin. 

Vastaavasti hapan neste, kuten teelusikallinen viinietikkaa ajaa saman asian. Jos tämäkään ei aja asiaansa, voit kokeilla suurta lusikallista maapähkinävoita. Sen syömiseen ja nieleskelemiseen on pakko tehdä töitä, joten samalla hengitysrytminkin pitäisi tasaantua. Näin hikka voi olla historiaa. 

Jos lähistöllä on paperipussi, voit avata sen ja hengittää siihen vähän aikaa. Tämä lisää hiilidioksidin kertymistä verenkiertoon ja sinun pitää hengittää syvemmin. Se taas vaikuttaa palleaan, joka supistelee säännöllisemmin. 

Jos hikka ei ole vieläkään loppunut, Reader´s Digest -julkaisu kehottaa laittamaan yhden talouspaperin vesilasin päälle ja sen jälkeen juomaan veden paperin läpi. 

Lue myös: Iskikö flunssa? Vinkit, joiden avulla paranet nopeammin

Lähde: Reader´s Digest

Kilpailut

Uusimmat