Kuva: Fotolia

Mallorcalaisella uimarannalla hai, viime viikolla haihyökkäys Ibizalla - katso hurjat kuvat

26.06.2017 10:45 - Karoliina Kotala

Suomalaisturistienkin suosimissa rantakohteissa on viime aikoina tehty haibongauksia.

Viime viikolla otsikoihin nousi tapaus, jossa hai hyökkäsi uimaria kohti Ibizalla. Turistien suosimalla Playa d’en Bossa -rannalla uimassa ollut 82-vuotias espanjalaismies sai vammoja raajaansa, hain iskiessä hampaansa miehen jalkaan. Onneksi haavat jäivät melko pieniksi ja eläkeläinen pääsi sairaalasta jo neljä tuntia myöhemmin.

Muut uimarit tyhjennettiin vedestä, mutta haita ei enää hyökkäyksen jälkeen näkynyt. Hain uskotaan olleen sinihai, jota tavataan merialueilla aina Norjasta Etelä-Afrikkaan. Se on myös yksi yleisimmistä hailajeista Välimeren alueella.

Kyseinen hain ja ihmisen kohtaaminen ei kuitenkaan jäänyt ainoaksi, sillä viime heinäkuussa 40-vuotias mies kiidätettiin sairaalaan, kun hai nappasi kiinni häneen kädestään uimareissulla Alicanten lähellä sijaitsevalla uimarannalla. Viime elokuussa puolestaan turistit pyydettiin nopeasti pois vedestä Fuengirolassa, kun uimarit olivat bonganneet hain. Ranta pidettiin suljettuna viiden tunnin ajan, kunnes haista ei ollut enää havaintoa.

Viime viikonloppuna puolestaan turistit säikähtivät pahanpäiväisesti, kun kookas hai ui rantaveteen suomalaisturistienkin suosimalla, mallorcalaisella uimarannalla Illetaksella. Hurja tilanne tallentui kameralle ja kuvissa nähdäänkin hai uimassa aivan lähellä turisteja:

(kuva: Wenn)

(kuva: Wenn)

(kuva: Wenn)

(kuva: Wenn)

(kuva: Wenn)

Lue myös: Valtava valkohai ui matalaan rantaveteen - katso hurja video

Lue myös: Uskomaton video: Hait lähestyivät veneessä ollutta nuorta naista - halusivat silitettäviksi

Lähde: The Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat