Kuva: Fotolia

Missikaunotar keskellä Turun hyökkäystä: "Veristä puukkoa kantanut mies huusi Allahia"

18.08.2017 18:55 - Mikko Räsänen

Useista kauneuskisoista tuttu kaunotar kohtasi Turun puukottajan muutaman metrin päästä.

Turun Kauppatorilla tapahtui tänään järkyttävä veriteko, kun toistaiseksi tuntematon mies hyökkäsi pitkän puukon kanssa useiden sivullisten kimppuun. Yksi tekojen silminnäkijöistä on monista missikilpailuista tuttu kaunotar, joka sattui olemaan torilla juuri hyökkäyksen alkaessa.

- Yhtäkkiä alkoi ihan hirveä huuto ja porukka lähti juoksemaan. Minulle tuli siitä paniikista heti mieleen, että onko joku pommi-isku tulossa.

Kyse ei ollut pommi-iskusta vaan huuto johtui siitä, että puukottaja oli hyökännyt ensimmäisten uhriensa kimppuun.

- Siinä vieressä oli jäätelökioski, jonka edessä oli pieni terassi. Näin, miten terassin penkit alkoivat lentelemään ilmeisesti siksi, kun ihmiset yrittivät puolustautua niillä hyökkääjää vastaan. Monet pakenivat jäätelökioskiin sisälle etsimään turvaa.

Sitten nuori nainen joutuikin kohtaamaan hyökkääjän itse.

- Hän käveli meitä kohti kädet levällään ja huusi Allahia. Luulin aluksi, että hänellä saattaa olla pommi, mutta sitten huomasi että hänen toisessa kädessään oli verinen puukko.

Missikaunotar kertoo, että hyökkääjä oli selvästi ulkomaalaistaustainen, mutta suurinta sankaruuttakin esiittivät ulkomaalaistaustaiset miehet.

- Ulkomaalaistaustainen mieskolmikko kävi vastarintaan puukottajaa vastaan. Näin, että yksi heistä oli itsekin saanut puukosta. 

- Puukottaja lähti juoksemaan ja jotkut lähtivät hänen peräänsä. Yksi oli löytänyt aseekseen jonkun rautakangen kaltaisen tangon. Se puukottajaa vastustanut ulkomaalainen mies kävi istumaan ja näin, että hän vuosi tosi runsaasti verta olkapään seudulta.

Puukottaja ei kuitenkaan keskittynyt pakenemaan vaan jatkoi hyökkäystään toisaalla.

- Kuulin huudon, että "nyt se puukotti lastenvaunujen kanssa liikkunutta naista". Se puukotettu nainen oli kaatunut siihen maahan.

Samalla hetkellä torille alkoi saapua hälytysajoneuvoja.

- Tilanne oli kaaoottinen ja kaikkialla oli paljon huutoa. Ihmiset olivat itkuisia.

Missi oli silminnäkijöiltä kuullut, miten hyökkäys oli päättynyt.

- Yksi puukotettu oli onnistunut juoksemaan pankkiin turvaan ja siihen pankin eteen poliisit olivat kuulemma saaneet pysäytettyä hyökkääjän.

Missin toivomuksesta hänen nimeään ei mainita tässä haastattelussa. Hän on kuitenkin antanut yhteystietonsa poliisille voidakseen kertoa viranomaisille havainnoistaan.

Lue myös: IS: Ulkomaalaistaustainen puukottaja riehui Turun keskustassa - useita uhreja

Lue myös: Anssi Kela Turun puukotuspaikalla: "Näin ruumispussin"

Lue myös: Aki Linnanahde Turun kauppatorin murhenäyttämöllä: Hurja näky!

Kilpailut

Uusimmat