Ostoskeskuksen uusi leikkipaikka sai vanhemmat raivostumaan - huomaatko mitään vaarallista?

12.10.2017 15:45 - Katariina Auvinen

Vanhempia huoletti erityisesti tilan avoimuus.

Melbournelainen ostoskeskus julkaisi Facebook-sivuillaan kuvia uudesta lasten leikkipaikasta. Leikkipaikalla on liukumäkiä sekä värikkäitä leikkivälineitä. Ihastuneen vastaanoton sijaan, ostoskeskus saikin vanhemmilta vihaista palautetta. 

Heidän mukaansa leikkipaikka ei ole lähellekään turvallinen paikka lapsille. Erityisesti heitä huoletti tilan avoimuus. Leikkipaikkaa ei oltu rajattu kokonaan aidalla, joten vanhempien mukaan lapsi voisi karata paikalta helposti ostoskeskuksen vilinään. Eräät vanhemmat olivat huolissaan siitä, että lapsi voitaisiin kaapata jonkun matkaan leikkipaikalta. 

Tämän lisäksi vanhempien huomion kiinnitti liukumäki, johon pääsy oli suljettu metallisella verkolla. Eräs vanhempi, Marie Mcglone kertoo, että hänen lapsensa purskahti itkuun leikkipaikalla. 

-Lapseni pahoitti mielensä, koska liukumäkeen pitäisi kiivetä köyttä pitkin. Se ei sovi kaikenikäisille vaan tarvitsee tikkaat, nainen kertoo The Sun-julkaisulle. 

Lattia ei myöskään ole pehmustettu. Toinen vanhempi kertoi, että hänen lapsensa jäi kiinni juuri liukumäkeen johtaviin köysiin, jonka jälkeen äiti joutui itse irrottamaan poikansa köysistä. Ostoskeskus on kertonut ottaneensa vanhempien palautteen vastaan ja tekevänsä leikkipaikalle tarvittavat korjaukset. 

Lue myös: Yleisin syy leikkipaikoilla sattuviin loukkaantumisiin selvitettiin - ethän sorru yleiseen virheeseen

Lähde: The Sun

Kilpailut

Uusimmat