Näin lastenohjelmissa 90-luvulla: Rölli joi viskiä, Pikku-Kakkosessa kokkelia

23.11.2017 17:55 - Mikko Räsänen - Luettu 9 311 kertaa

Yli 20 vuoden takaiset lastenohjelmat naurattavat nykyään.

Omaa lapsuuttaan 80- tai 90-luvulla eläneet muistavat hyvin Röllin. Suomalainen peikkohahmo valloitti lasten sydämet niin tv-ohjelmallaan kuin lastenlevyillään. Nyt vuonna 2017 vanhoja Rölli-jaksoja katsottaessa yksi erottuu kuitenkin joukosta. Se on jakso, jossa Rölli päättää juoda itsensä humalaan. Hän ottaa pullollisen Jack Daniels -viskiä, kutsuu sitä taika-aineeksi ja alkaa juoda niin, että siitä tulee "jännä olo".

Katso pätkä jaksosta alta.

Pikku-Kakkosessa 90-luvulla esitetyn Kokkelivekkulit-sarjan piti olla hauska ruuanlaitto-ohjelma. Sarjan nimen kokkelikin viittasi ruokaan. Kukaan ei muista sitä enää, sillä sosiaalisessa mediassa on jo vuosia naurettu sarjalle, koska kokkeli on puhekielinen lempinimi kokaiinille. Ja kun vielä sarjan päätähdet Ransu-koira ja Pablo ovat ohjelman tunnarissa nenä jauhossa, kallistuu mielleyhtymä entistä enemmän siihen, että nimi liittyisikin huumeisiin. 

Katso Kokkelivekkulit-tunnari alta.

Nykyään yllä nähdyt pätkät eivät varmaan koskaan päätyisi ohjelmistoon asti, mutta onneksi internet ei unohda mitään vaan tämän kaltaiset klassikkopätkät ovat muistuttamassa, minkälaisessa mediaympäristössä nykyiset 30-40-vuotiaat ovat kasvaneet.

Lue myös: Pikku Kakkosen klassikkoanimaatio puhuttaa - aiheutti traumoja monille?

Arvostele artikkeli

Uusimmat