Kuva: YouTube

Upea teko! 8-vuotias tyttö lukee satuja eristyksissä oleville lapsipotilaille

15.12.2017 16:45 - Susanna Karttunen

Nuoresta iästään huolimatta tyttö on tehnyt jo paljon hyväntekeväisyystyötä lastensairaalalle.

Kahdeksanvuotias Shira Josephson huomasi lastensairaalassa Los Angelissa vieraillessaan, että sairaalassa on myös lapsia, jotka ovat liian sairaita saadakseen tavata vieraita. Shiralle tuli siitä surullinen olo, mutta kekseliäänä tyttönä hän sai loistavan idean.

Koska eristyksissä olevat lapsipotilaat eivät saaneet myöskään mennä kuuntelemaan satujen lukemista osaston sille tarkoitettuun tilaan, Shira päätti perustaa YouTube-kanavan Shira’s Story Corner, jossa hän lukee videoilla sairaille lapsille kirjoja. Näin myös nämä lapset saisivat kuulla satuja, eivätkä tuntisi oloaan niin yksinäisiksi.

Shira on myös onnistunut keräämään tutuiltaan jo yli 10 000 euroa lastensairaalalle. Eikä siinä kaikki, kahdeksanvuotias nimittäin myös julkaisi tänä kesänä 24-sivuisen käsin piirretyn lastenkirjan The Girl on the Subway, jonka tuotot menevät sairaalalle. Kirjan tarinaa inspiroi tyttö, jonka Shira tapasi sairaalassa.

YouTube-videoiden teon lomassa Shira aikoo myös pian aloittaa työstämään toisen toista kirjaansa, jonka tulot menevät myös sairaalalle. Kirjan nimeksi tulee The Fickle Cat Called Pickels, ja se kertoo kissoista ja koirista, jotka eivät tule keskenään toimeen. Kirjan opetus on, että toisia pitää kunnioittaa ja sietää erilaisuudesta huolimatta.

Shiran äiti kertoo olevansa todella ylpeä tyttärestään. Hän on lukenut tytölleen aina satuja, minkä vuoksi Shira ilmeisesti onkin kasvanut niin luovaksi tarinankertojaksi. Shira on saanut paljon kiitosta ja kehuja vakavasti sairailta lapsilta ja heidän perheiltään.

Lue myös: Liikuttava video kiertää netissä - raajaton pikkupoika lohduttaa itkevää veljeään, katso

Lähde: People

Kilpailut

Uusimmat