Kuva: Fotolia

Asiat, jotka ovat tuttuja silmälasien käyttäjille - samaistutko?

11.01.2018 13:15 - Katariina Auvinen - Luettu 588 kertaa

Monelle silmälasien käyttäjille monet tilanteet aiheuttavat päänvaivaa.

Silmälasit aiheuttavat ristiriitaisia tunteita niiden käyttäjille. Lasit ovat monelle elintärkeä apuvaline, jota ilman on vaikea pärjätä arkipäiväisissä asioissa. Toisaalta silmälasit tekevät persoonalle ihmeitä. Monelle lasit ovatkin eräänlainen koru, jolla korostetaan omaa persoonallisuutta.

Expressen-julkaisu listasi asiat, jotka ovat erityisen tuttuja juuri silmälasien käyttäjille. 

Uunin avaaminen
Avaat uunin ja saamaan aikaan tajuat, että sinun olisi pitänyt vetäistä pääsi pois luukun luota, mutta liian myöhään. Yht´äkkinen lämpöaalto huurrutti lasit niin nopeasti, että sinun pitää vähän aikaa koota itseäsi, jotta näet kakkuloiden läpi yhtään mitään. 

Kaverien kommentit
Kaverit haluavat välttämättä kokeilla lasejasi ja annat ne vastahakoisesti. Kommentit sisältävät yleensä jotain sen suuntaista, että lasit ovat valtavan voimakkaat. Yleensä asiaa tehostetaan vielä sillä, että kaverit koettavat kysellä montako sormea hän näyttää sinulle. 

"Wow, ei näillä näe mitään!"

"Olet todellakin sokea ilman laseja." 

"Näetkö, monta sormea?"

3D-elokuvien katsominen on tuskaa 
Ah, nuo niin ihanat ja aidonnäköiset 3D-elokuvat, jotka tarvitsevat lasit. Elokuvan ajan pidettävät lasit ovat kaikkea muuta kuin mukavat silmälasien päällä. Ne painavat, putoavat ja ovat epämukavat. Ei jatkoon. 

Lasien putsaaminen 
Jossain vaiheessa saatat huomata, että linssisi ovat putsauksen tarpeessa. Mukanasi ei ole kuitenkaan puhdistusliinaa, joten päätät sipaista lian hihalla pois. Lopputuloksena ovat yleensä entistä likaisemmat lasit, koska olet juuri levittänyt lian omalla hihalla laajemmalle alueelle. Päädyt putsaamaan linssit lopulta hanan alla. 

Optikon tiukat kysymykset
Optikko tiedustelee sinulta juuri sillä hetkellä elämäsi vaikeimpia kysymyksiä. Kumpi taulu näyttää tarkemmalta, oikea vai vasen? Punainen vai vihreä? Samaan aikaan vastaat jomman kumman umpimähkään, koska molemmat näyttävät yhtä tarkoilta. 

(kuva: Fotolia)

Kun etsit silmälasejasi 
Lasket silmälasisi johonkin ja tarvitset niitä kohta. Ongelma on, että et muista ollenkaan mihin lasisi laitoit. Etsimisessä menee paljon aikaa, koska et tietenkään näe mitään. Silmälasien löytäminen on joskus todellisen työn ja tuskan takana. 

(kuva: Fotolia)

Sade tai pakkanen = katastrofi
Sade tihkuttaa lasisi niin täyteen tippoja, että et näe jossain vaiheessa eteesi. Tässä kohtaan koetat pyyhkiä laseja hihaan, mutta tuloksena on vain kostea linssi, joka vääristää kaikki mittasuhteet. Talvi antaa vielä silauksensa koko hommaan. Räntäsade yhdistettynä pieneen pakkaseen on pahin. Lämpimään ilmaan mennessäsi linssisi huurtuvat niin pahasti, että joudut odottamaan 10 minuuttia paikoillasi, jotta huurre laskee. 

Juokseminen 
Lasit pomppivat nenällä, valuvat ja huurtuvat. Juoksuinto laskee hyvin nopeasti lähelle nollaa. 

Lue myös: Silmälasit saaneen vauvan hymy saa herkistymään - katso koskettava video

Lähde: Expressen 

Arvostele artikkeli

Uusimmat