Kuva: Shutterstock

Selfieiden on todetty olevan syynä päätäiden leviämiseen - riskiryhmässä myös teini-ikäiset

24.01.2018 14:45 - Katariina Auvinen

Älypuhelimet voivat olla useissakin tapauksissa syynä täiden leviämiseen.

Selfieiden ottaminen voi edesauttaa paljonkin päätäiden leviämistä. Ennen vanhemmat varoittelivat lapsiaan siitä, että toisen hattuja ei saa missään nimessä lainata. Mirror-julkaisu kertoo, että älypuhelimet voivat levittää täitä helposti. Julkaisu uutisoi uudesta tutkimuksesta, joka on tutkinut päätäiden leviämistapoja. 

Monella lapsella on puhelin matkassa, jolla otetaan mielellään kuvia kavereiden kanssa. Monen lapsen pakkautuminen selfie-kuvaan aiheuttaa sen, että jos yhdellä lapsella on täitä, leviävät nämä inhottavat ötökät helposti toisiin lapsiin. Läheinen kontakti voi olla syynä siihen, että täitä löytyy teidänkin perheestänne. 

(kuva: Shutterstock)

- Olemme huomanneet, että myös vanhemmat lapset sekä teini-ikäiset ovat riskiryhmässä. Etenkin tytöt ottavat toistensa kanssa kuvia, joissa päät koskettavat toisiaan. Täin on helppo vaihtaa isäntää, jolloin se pääsee leviämään toiseen ihmiseen, kertoo tutkija Michael Lawless

Täit ovat inhottava vaiva. Hyönteiset hakeutuvat hiusten sekaan ja ne ovat muutaman millin mittaisia. Lapsille kannattaa tehdä säännöllisesti täitarkastuksia. Ikäviä salamatkustajia kannattaa etsiä etenkin korvien takaa, koska ne hakeutuvat etenkin sinne. 

Lue myös: Äitin tunnustus saa hämilleen - toivoo, että lapsilta löytyisi täitä

Lähde: Mirror 

Kilpailut

Uusimmat