Kuva: YouTube

Kohtaus uudessa lastenelokuvassa sai vanhemmat raivostumaan - "Oksettavaa!"

12.02.2018 15:45 - Senja Rapila - Luettu 7 400 kertaa

Sony Pictures Entertainment on saanut rajua kritiikkiä uuden Petteri Kaniini -elokuvan kohtauksesta.

Uusi Peter Rabbit eli suomeksi tutummin Petteri Kaniini elokuva on saanut voimakasta kritiikkiä sosiaalisessa mediassa ensi-iltansa jälkeen.

Elokuvassa on kohtaus, missä kanit hyökkäävät heitä inhoavan miehen "kimppuun" heittäen tätä kohti karhunvatukoita. Kohtauksesta huolestuttavan monen mielestä tekee se, että kanit tietävät miehen olevan niille pahasti allerginen. Yksi marjoista päätyykin elokuvassa miehen suuhun, jonka jälkeen mies saa vakavan allergiakohtauksen ja joutuu pistämään itseään Epipenillä.

Monet allergiajärjestöt ovat tuominneet tämän elokuvassa esitetyn kohtauksen.  Esimerkiksi australialainen Global Anaphylaxis Awareness and Inclusivity -järjestö on perusti adressin, jonka avulla Sony Pictures Entertainmentia yritettiin saada pyytämään anteeksi. Heidän mukaansa elokuva "tekee pilkkaa allergioiden vakavuudesta ja on samalla sydäntäsärkevän loukkaava perheille, jotka ovat menettäneet rakkaansa anafylaksialle".

USA Today uutisoi, että viime sunnuntaina elokuvan tekijät myönsivät virheensä ja totesivat tiedotteessa, että heidän ei olisi pitänyt tehdä pilaa asialla, edes "sarjakuvamaisella tyylillä". He kertovat katuvansa sitä, etteivät ottaneet asiaa huomioon tekovaiheessa.

Twitterissä leviää tälläkin hetkellä hurjaa vauhtia avainsana #boycottpeterrabbit, jonka avulla yritetään levittää tietoutta elokuvan "vaarallisuudesta" ja samalla boikotoida elokuvaa.

Petteri Kaniini -elokuvan trailerillakin osittain nähtävä kohtaus on saanut useita raivostuneita kommentteja sosiaalisessa mediassa. Muun muassa Twitterissä useat vanhemmat ovat ilmaisset mielipiteensä elokuvaa kohtaan voimakkaasti.

Eräs kommentoija muistuttaa kuitenkin elokuvan kohtauksesta pahastuneita siitä, että alkuperäisissä Petteri Kaniini -kirjoissa meininki oli paljon rajumpaa.

"Sarjan ensimmäinen kirjahan kertoi isästä, joka päätyi piirakkaan!" hän kuittaa.

Voit katsoa uuden Peter Rabbit -elokuvan trailerit alapuolelta.

Lähde: The Guardian, USA Today

Lue myös: Nainen jätti puhelimensa lentokoneeseen - järkyttyi parin päivän päästä

Lue myös: Nuorilla vaarallista leikkiä Espoossa: "Putoaminen voi viedä hengen"

Uusimmat