Kuva: Shutterstock

Omistatko koiran tai kissan? Tutkijat löysivät ison eron sosiaalisessa lahjakkuudessa

22.02.2018 21:15 - Katariina Auvinen

Kävi myös ilmi, että kissojen omistavat tuppaavat olemaan fiksumpia.

Omistatko koiran? Jos omistat, hyviä uutisia sinulle. UNILAD-julkaisu uutisoi tutkimuksesta, joka on selvittänyt koiranomistajien olevan useimmiten fiksumpia kuin kissojen omistajat. 

Julkaisun mukaan tämä johtuu pääasiallisesti siitä, että koira edistää ja parantaa ihmisen sosiaalista kanssakäymistä muiden kanssa. Usein koirien omistajat tapaavat ihmisiä, joiden kanssa tulee luotua keskustelua ulkoiluttaessaan lemmikkiä. 

Tämä auttaa parantamaan koiranomistajan sosiaalista kanssakäymistä. 

Tapausta on tutkittu useamman kerran. Eräässä tutkimuksessa keskityttiin opiskelijoihin, jotka omistivat koiran. Kävi ilmi, että he olivat pääsääntöisesti sosiaalisempia sekä sosiaalisesti lahjakkaampia kuin esimerkiksi kissanomistajat. 

Kissanomistajien on taas todettu olevan korkeammin koulutettuja kuin koiranomistajien.  Koulutetut ihmiset pyrkivät työskentelemään pidempään ja valitsemaan lemmikkejä, jotka täydentävät heidän henkilökohtaisia ​​olosuhteitaan ja elämäntapaa.

Koirat ovat enemmän riippuvaisempia ihmisistä kuin kissat. Kissoja pidetään itsenäisempinä lemmikkeinä, jotka eivät kaipaa niin paljon huomiota kuin koirat. 

Lähde: UNILAD

Kilpailut

Uusimmat