Kuva: Instagram

Tukholman katukuvaan kohosi jättipenis - asukkaat raivostuivat

13.04.2018 11:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Metrien korkuinen penismaalaus saa olla esillä vain viikon ajan, sillä naapuruston asukkaat ovat pitäneet kuvaa liian "päällekäyvänä".

Tukholman Kungsholmenissa paljastettiin keskiviikkona uusi seinämaalaus, joka on herättänyt alueen asukkaissa voimakkaita tunteita. Kyseinen maalaus on sininen, erektiossa oleva jättipenis, joka komeilee seinällä monen metrin korkuisena. Maalauksesta vastaa taiteilija Carolina Falkholt, joka on aiemmin maalannut vastaavanlaisen teoksen New Yorkiin. Aftonbladet kirjoittaa, että Falkholt on toivonut teoksen herättävän keskustelua seksuaalisuudesta, ihmiskehosta ja vapaudesta.

Maalaus ei kuitenkaan saa olla paikallaan kauaa. Nyt on päätetty, että maalaus saa komeilla seinällä vain viikon ajan ennen kuin se maalataan pois. Päätös tehtiin sen jälkeen kun naapuruston asukkaat valittivat maalauksesta. Rakennuksen omistava kiinteistöyhtiö Atrium Ljungberg on tiedottanut asiasta.

- Edistämme tietenkin taiteellista vapautta, mutta samanaikaisesti meidän täytyy kunnioittaa naapureiden mielipiteitä. Teos on paikallaan aiottua lyhyemmän ajan, ja kaikilla kiinnostuneilla on nyt mahdollisuus tulla sitä katsomaan, kertoo kiinteistöyhtiön markkinointipäällikkö Camilla Klint.

Atrium Ljungberg on vuodesta 2008 alkaen antanut taidekollektiivi Kollektiv Livetille mahdollisuuden tuottaa seinämaalauksia kyseisen talon seinään. Camilla Klint kertoo, että osa uutta teosta kommentoineista on nähnyt peniksen hyvänä keskustelunavauksesta seksuaalisuuteen, kehoon ja sukupuoleen liittyen, kun taas etenkin naapuruston asukkaat ovat pitäneet kuvaa liian päällekäyvänä.

Lue myös: Taivaalle ilmestyi massiivinen peniskuva - hävittäjälentäjien pilalla karu loppu

Lähde: Aftonbladet

Kilpailut

Uusimmat