Kuva: Shutterstock

Ihmiset avautuvat parhaimmista opettajistaan - "Ilman häntä olisin jättänyt varmasti koulun kesken"

17.04.2018 19:15 - Katariina Auvinen

Entiset oppilaat listaavat hetkiä, jotka todellakin ovat muuttaneet heidän elämäänsä.

Jos ollaan rehellisiä, jokainen muistaa varmasti, ettei opiskelu ollut aina herkkua, olipa kyse sitten ammattiopinnoista tai peruskoulusta. Opettajilla on valtava vaikutus siihen, kuinka hyvin oppilaiden motivaatio pysyy yllä.

Love What Matters -sivusto on kerännyt hetkiä, jolloin opettaja on todellakin onnistunut muuttamaan nuoren elämää lämpimällä ja ymmärtävällä asenteellaan. 

"Oma opettajani auttoi minua koko koulumatkallani. Ensimmäisellä luokalla opettajani ei pärjännyt minun kanssani, joten hän lähetti minut toista luokkaa opettavan Joe Kasikin huomaan. Hän sai minut aina tuntemaan itseni osaksi muita oppilaita ja unohtamaan fyysiset vammani. Kasik auttoi minua kolmannella ja neljännellä luokalla, kun menetin läheisiä perheenjäseniä. Vielä myöhemmin hän varmisti, miten pärjään. Ilman tätä opettajaa olisin varmasti jättänyt koulun kesken." 

"En pitänyt yhtään koulusta. Yhdeksännellä luokalla sain matematiikan opettajakseni herra Pabsin. En tehnyt tehtäviäni matematiikassa vaan kirjoittelin mieluiten muistikirjaani. Eräänä päivänä opettajani pyysi minua jäämään luokkaan tunnin jälkeen. Hän ojensi minulle kauniin ja kirjaillun muistikirjan, jonka lisäksi hän sanoi arvioivansa siitä lähtien muistikirjaan kirjoittamiani tekstejä. Se oli ensimmäinen kerta, kun tunsin itseni erityiseksi ja tärkeäksi." 

"Neiti Olsen oli suosikkiopettajani 1970-luvulla. Muistan kuinka hän todella välitti oppilaistaan. Eräs tyttö oli aina likaisissa ja ruttuisissa vaatteissa koulussa. Hänen hiuksensa olivat takussa ja kotona oli varmasti paljon ongelmia. Neiti Olsen auttoi tätä oppilasta aina peseytymään ennen tunteja ja sen lisäksi hän kampasi tämän hiukset. Eräs koulukuvauspäivä jäi kuitenkin erityisesti mieleeni. Hän pyysi kaikkia oppilaita tuomaan ylimääräisiä tyttöjen juttuja, kuten hiuslenkkejä ja pinnejä. Sen jälkeen hän auttoi tätä likaisissa vaatteissa ollutta tyttöä peseytymään ja sitoi tämän hiukset kaikilla lahjoitetuilla nauhoilla." 

"En ole varma, missä vaiheessa opettajani ymmärsi, että olen väkivaltaisessa suhteessa. Erään tunnin jälkeen hän pyysi minua jäämään luokseen luokkaan. Oletin, että saisin luennon siitä, kuinka minun pitäisi jättää poikaystäväni enkä voisi olla sellaisessa suhteessa. Sen sijaan opettajani kertoi minulle, kuinka arvokas ja upea olen. Hän kertoi, kuinka minua pitäisi kohdella tasapuolisesti. Näin hän kertoi minulle monta kuukautta, jonka jälkeen minulla oli tarpeeksi rohkeutta jättää poikaystäväni. Olen ikuisesti kiitollinen hänelle." 

Lue myös: Opettaja irtisanoutui työstään vanhempien epäkiitollisuuden vuoksi - julkaisi herättelevät kuvat

Lähde: Love What Matters 

Kilpailut

Uusimmat