Kuva: Mikko Räsänen

Yh-äidillä oli yksi toive Pietari-pojalleen - radiojuontajat kuulivat ja toteuttivat haaveen

19.04.2018 17:30 - Senja Rapila

Iskelmän Aamuklubin juontajat yllättivät alastarolaisen pojan täysin hankkimalla tälle pyörän.

Iskelmän Aamuklubilla ollaan oltu hyvän mielen asialla, kun nuorelle alastarolaiselle Pietari-pojalle etsittiin pyörää hyväntekeväisyyden kautta.

Reilu viikko sitten Iskelmän Aamuklubin Pauliina Puurila sekä Mikko Siltala kysyivät kuuntelijoiltaan, mitä nämä toivoisivat, jos heillä olisi mahdollisuus esittää hyvälle haltijalle yksi toive. Yksi toiveista kuului seuraavasti:

"Polkupyörän pojalleni, että olisi yksi murhe vähemmän."

- Niitä toiveitahan tuli yli 700, eikä meillä alun perin ollut tarkoitusta toimia haltijattarena. Jostain syystä tämä kommentti pysäytti minut ja ajattelin, että tässä on kyllä sellainen toive, joka on hyvin helposti toteutettavissa, Pauliina kertoo.

Toive oli tullut Alastarolta. Pietari-nimisen pojan äiti halusi yllättää poikansa pyörällä, koska yksinhuoltajana hänellä oli rahat jatkuvasti todella tiukassa.

- Hän kertoi meille, että aina joutuu sanomaan Pietarin pyyntöihin ”ei, ei ja ei” ja että joskus olisi kiva sanoa ”ole hyvä”. Pietarin äiti oli todella otettu tästä tempauksesta eikä ollut edes ajatellut, että tästä yhdestä facebookiin laitetusta toiveesta tulisi totta.

Iskelmän Aamuklubilaiset päättivät toteuttaa toiveen. He löysivät käytetyn polkupyörän, jonka lahjoitti kuuntelija Johanna. Lisäksi pyörän huolto saatiin hoidettua todella lyhyellä varoitusajalla, kun Tamperelainen Pyörätaikurit-yritys lähti myös mukaan hyvän tekemiseen tekemällä työn ilmaiseksi. Tempauksesta jäi jokaiselle hyvä mieli.

- Yleensä menen aina lähetyksen jälkeen suoraan kotiin päikkäreille, mutta nyt ei edes väsyttänyt, kun tiesin pienen pojan odottavan kuumeisesti uutta menopeliään. Pietari oli tosi reipas ja innoissaan meidän tulosta. Heti kun saatiin pyörä autosta ulos, hän säntäsi satulaan!

Voit katsoa videon pyörän toimittamisesta alapuolelta.

Pyörän saatuaan Pietari lähetti kiitoksia pyörän lahjoittaneelle pojalle.

- Haluan lähettää kivoja ja hyviä terveisiä, hän kertoi ujona kameralle.

Lue myös: Asunnottomuuden kokenut Reijo: "Ei se järjestelmä nosta pulloa huulille"

Kilpailut

Uusimmat