Kuva: Shutterstock

Moni unohtaa liukuvoiteen tärkeyden seksiä harrastaessa - faktat, jotka jokaisen pitäisi tietää

20.06.2018 20:15 - Senja Rapila

Liukuvoide voi muuttaa seksielämäsi kokonaan.

Pop Sugar -sivusto on listannut miltei kaiken, mitä ikinä olet halunnut tietää liukuvoiteista. Kannattaako normaalin, nuoren parin käyttää liukuvoidetta, vaikka hommat sujuvatkin oikein mainiosti? Millaistsa liukuvoidetta ei saa käyttää kondomien kanssa?

Voit lukea faktat alapuolelta.

1. Silikonipohjaiset liukuvoiteet tuntuvat silkiltä.

Silikonipohjaiset liukuvoiteet ovat todella suosittuja, sillä ne kestävät pitkään. Usein silikonipohjaiset liukuvoiteet ovat myös hypoallergeenisia, joten ne sopivat myös herkkähipiäisille.

Silikonipohjaisten liukuvoiteiden käyttö on helppoa myös suihkussa, kylvyssä ja porealtaassa. Sitä ei kuitenkaan saa käyttää silikonisten seksilelujen kanssa, sillä silikonipohjainen liukuvoide vaurioittaa silikonisen lelun materiaalia.

2. Vesipohjaiset liukuvoiteet ovat hyvin suosittuja.

Vesipohjaiset liukuvoiteet ovat yleisimpiä. Niitä on turvallista käyttää lelujen ja lateksikondomien kanssa. Jotkut vesipohjaiset liukuvoiteet voivat myös rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa käytön ohella, kunhan ne ovat glyseroli-vapaita.

3. Öljypohjaiset liukuvoiteet ovat luonnollinen valinta.

Jotkut öljypohjaiset liukuvoiteet ovat turvallisia ja luonnollisia vaihtoehtoja, kuten kookosöljy ja oliiviöljy. Älä kuitenkaan käytä vaseliinia, baby-oilia tai normaalia rasvaa yhdynnässä. Ne voivat ärsyttää herkkiä alueita.

Öljypohjaisia liukuvoiteita ei kannata käyttää seksilelujen kanssa, sillä ne vaurioittavat leluja pysyvästi. Lakanat voivat myös kärsiä, sillä öljyä on vaikea saada irti kankaasta.

4. Yhtä liukuvoidetta ei saa käyttää kondomien kanssa.

Silikonipohjaisia ja vesipohjaisia liukuvoiteita voi käyttää kondomien kanssa. Öljypohjaiset liukuvoiteet voivat aiheuttaa kondomin rikkoutumisen, joten on turvallisempaa valita joku muu liukuvoide.

5. Kun käytät liukuvoidetta, pidä pyyhe lähellä.

Jotkut liukuvoiteet ovat sotkuisempia kuin toiset, mutta pääsääntöisesti liukuvoiteen saa putsattua saippualla ja lämpimällä vedellä. Jos kuitenkin aiot läträtä liukuvoiteella runsaasti seksimarathonin aikana, on ehkä fiksua suojata lakanat ja patja tummalla pyyhkeellä.

6. Liukuvoide on hyödyllisempää kuin olet ehkä ajatellut.

Useimmat ajattelevat, että liukuvoiteen käyttäminen tarkoittaa naisen paikkojen kuivuutta, mutta liukuvoidetta kannattaa käyttää muutenkin. Liukuvoiteen tarkoitus on vähentää kitkaa seksin aikana, joten liukuvoiteen käyttö voi tehdä seksistä runsaasti mukavampaa.

7. Liukuvoide voi parantaa seksielämääsi.

Kaikkien muiden hyvien puolien lisäksi liukuvoide voi todella parantaa seksielämääsi. Liukuvoiteen käyttö voi jopa parantaa mahdollisuuksia saada orgasmi - niin miehillä kuin naisillakin - yhdynnän tai masturboinnin aikana. 

Lähde: Pop Sugar

Lue myös: Kannattaako seksiä harrastaa, jos on hiivatulehdus?

Lue myös: Muista käyttää kondomia! IL: Suomeen rantautui kokonaan uusi, vaarallinen sukupuolitauti

Lue myös: Seksin harrastaminen voi aiheuttaa kipeää turvotusta naisilla - syyt ilmiölle listattiin

Lue myös: Miten moni katselee puhelintaan kesken seksin? Määrä saattaa yllättää

Kilpailut

Uusimmat