Kuva: Shutterstock

Koulu kielsi 14-vuotiasta esiintymästä kykyjenetsintäkilpailussa - syy järkytti vanhemmat

23.07.2018 13:15 - Elisa Jalasjoki

Drag-esitystä suunnitellut brittipoika joutui jättäytymään kisasta koulun todettua hänen esiintymisensä olevan laitonta.

14-vuotias brittipoika Lewis Bailey on joutunut ikävän syrjinnän kohteeksi. Koulussaan järjestettyyn kykyjenetsintäkilpailuun osallistunut poika nimittäin evättiin kilpailusta, kun hän yritti esittää itse suunnittelemansa drag-näytöksen. 

Lewisin äiti Natalie, on erittäin turhutunut koulun toimintaan. Syyksi esityksen kieltämiseen on nimittäin esitetty ainoastaan sitä, että alle kahdeksantoistavuotiaiden ei ole sallittua ottaa osaa drag-kilpailuihin, tai esiintyä niissä. 

Koulun rehtorin mukaan kyse ei ole syrjinnästä, vaan siitä, etteivät he pidä sopivana sitä, että nuoret esittäisivät drag-tyylisiä esityksiä. 

Lewis ei kuitenkaan itse koe, että syy olisi pätevä. 

- He väittävät että syy on siinä, että esiintymiseni olisi laitonta, mutta minä uskon että oikea syy on se, etteivät he hyväksy minua sellaisena kuin olen, hän selittää. 

Lewisin äiti kertookin, että konflikti koulun kanssa on vaikuttanut poikaan syvästi. 

- He ovat todella kolauttaneet hänen itsevarmuuttaan, Natalie kuvailee. 

- Esityksessä hän (Lewis) olisi pukeutunut naiseksi ja tanssinut. Esitys ei olisi sisältänyt mitään sopimatonta. Ei kiroilua, rivoilua tai muuta vastaavaa. En voi uskoa tätä.

Lewisin koulu on kommentoinut asiaa vain vähän. Heidän mukaansa päätös oli kuitenkin hyvin yksimielinen, eikä millään tapaa epäreilu. He kuitenkin pahoittelivat kovasti pojalle aiheutunutta mielipahaa. 

Lähde: Metro.co

Kilpailut

Uusimmat