Kuva: Shutterstock

Lääkärit varoittavat: Suosikkisovellukset ajavat ihmiset kohti huolestuttavia kauneusleikkauksia

06.08.2018 19:45 - Elisa Jalasjoki

Tuoreen tutkimuksen mukaan sovellusten suositut filtterit ovat lisänneet selvästi ihmisten haluja muokata omaa ulkonäköään.

Useat suositut sosiaalisen median sovellukset, kuten esimerkiksi Snapchat sekä Instagram, ovat tuoneet mukanaan täysin uudenlaisen ilmiön kauneusleikkausten pariin. 

Lääkärit varoittavatkin nyt nousevasta trendistä.

Women's Health -verkkojulkaisun mukaan Bostonin yliopistossa suoritettu tutkimus nimittäin paljasti, että erityisesti kyseisissä sovelluksissa käytetyt filtterit ovat lisänneet ihmisten haluja muokata ulkonäköään niiden kaltaisiksi. 

Nykypäivän ihmiset siis haluavat luoda itsestään ikään kuin täydellisiä, lähes luonnottoman kapeakasvoisia ja suurisilmäisiä. 

Esimerkiksi sosiaalisen median aktiivinen käyttäjä, tosi tv-tähti Kylie Jenner, 20, tunnetaan yhtenä Snapchat-viestisovelluksen aktiivisena hyödyntäjänä. Jenner käyttääkin aktiivisesti jakamissaan kuvissa ja videoissa erilaisia filttereitä, usein esimerkiksi erilaisia eläinfilttereitä. 

Muutamia esimerkkejä kyseisen sovelluksen eri filttereistä pääset katsomaan alta.

Oleellista on, että jopa lääkärit pitävät uutta ilmiötä hälyttävänä. 

- Trendi on erityisen hälyttävä siksi, että useimmiten tuollaisia, filtteröityjen selfieden edustamia lookeja on lähes mahdotonta saavuttaa. Ne hämärtävät todellisuuden ja fantasian välistä rajaa.

- Kyseiset sovellukset irtaannuttavat meidät todellisuudesta, koska odotamme näyttävämme samalta, kuin miltä näytämme filtteireden läpi. 

Lue myös: Huippumalli myönsi vihdoin käyneensä kauneusleikkauksissa - katso kuvat ennen ja jälkeen

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat