Kuva: Shutterstock

Surullinen ilmiö leviää maailmalla - "epäedustavia" koiria hylätään yhä aiempaa useammin

10.08.2018 17:45 - Elisa Jalasjoki - Luettu 1 438 kertaa

Tutkimusten mukaan lemmikkejä hylätään yhä useammin niiden "epämuodikkuuden" vuoksi.

Dogsblog.com-nettisivuston tuore tutkimus paljastaa järkyttäviä tuloksia. Selvityksen mukaan nimittäin yhä useampi ihminen valitsee nykyisin lemmikkinsä rodun jopa sen "muodikkuuden" perusteella. Tämän muoti-ilmiön seurauksena yhä useammat koirarodut tuntuvan jäävän yhä useammin myös hylätyiksi. 

Sivuston mukaan useat eläinten suojakodit ovat huomanneet ilmiön siinä, että yhä useammat ihmiset ovat alkaneet tuoda "epämuodikkaita" koiriaan suojakoteihin. 

Sen sijaan esimerkiksi ruttukuonoiset, suloisiksi ja muodikkaiksi luokitellut koirarodut, kuten mopsit sekä bulldogit, ovat kasvattaneet suosiotaan entuudestaan. 

95% eläinsuojien omistajista toteaa muoti-ilmiöiden ajavan ihmisiä yhä impulsiivisempiin valintoihin, ymmärtämättä omia vastuitaan. Tämä puolestaan johtaa helposti siihen, että koiria hylätään selvästi aiempaa nopeammin. 

Tutkimusten mukaan hylätyt koirat ovat nykyisin yhä useammin keskimäärin kaksivuotiaita, mikä puolestaan tukee tutkijoiden selvittämää korrelaatiota nopeasti muuttuvan sosiaalisen "muodikkuuden" ja lemmikien hylkäämisen välillä. 

Surullinen ilmiö ei siis ole ainakaan toistaiseksi ottanut loppuakseen. Toivottavaa on, ettei se jatkaisi kuitenkaan kasvuaan enää nykyisestä. 

Lue myös: Joko olet kokeillut netissä villitsevää haastetta koirasi kanssa? Katso hulvaton videokooste

Lähde: Metro.co

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat