Nettikaupan Photoshop-moka sai ihmiset surullisiksi - "Tämä on traagista"

20.08.2018 19:15 - Iiro Myllymäki

Boohoo-nettikauppa näyttää kaventaneen mallinsa vyötäröä kuvanmuokkauksella.

Kenellekään tuskin tulee enää yllätyksenä, että netissä ja muotijulkaisuissa nähtäviä kuvia editoidaan digitaalisesti ennen julkaisua. Joskus tämä menee liiallisuuksiin, ja netissä tällaisiin mokiin reagoidaan salamannopeasti. Uusin esimerkki tästä tulee Boohoo-nettikaupan syövereistä.

Boohoota syytetään nyt netissä yhden mallinsa vyötärön kaventamisesta kuvanmuokkauksella. Muun muassa Metro.co.uk kirjoittaa, että 38-koon nainen nähdään nettikaupan kuvissa sekä muokkaamattomalla vyötäröllä että muokatulla versiolla vyötäröstään. Asiaa on kauhisteltu sosiaalisessa mediassa. Jos julkaisu ei näy alla, voit katsoa sen tästä linkistä.

Metro.co.uk huomauttaa, että ei ole täyttä varmuutta siitä, kumpi kuvista on muokkaamaton ja kumpi muokattu. Kuitenkin siinä kuvassa, jossa mallilla on kapeampi vyötärö, häneltä puuttuu myös toinen korvakoru. Tämä viittaisi siihen, että juuri tätä kuvaa on käsitelty rankemmalla kädellä.

Yllä olevaan Facebook-päivitykseen on tullut paheksuvia kommentteja.

”Tämä on traagista”, kommentoi yksi.

”Tämä on kamalaa niin monella tavalla. Joku saa tämän johdosta vielä potkut”, toinen kirjoittaa.

”Niin surullista”, kommentoi puolestaan eräs.

Sama Boohoo-nettikauppa on ennenkin kohdannut kritiikkiä sosiaalisessa mediassa. Vuonna 2017 se lanseerasi #AllGirls-kampanjan, jolla se väitti tukevansa kaikenlaisia naisia. Kampanjan kuvista tosin puuttuivat muun muassa plus-koon mallit, transnaiset ja vammaiset naiset, mistä sosiaalisessa mediassa huomautettiin.

Lue myös: Plus-malli jakoi itsestään paljastavia kuvia photoshopilla ja ilman - katso kuvaparit

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat