Kuva: MTV

MTV: Jami, 21, aloitti huumeidenkäytön jo 8-vuotiaana: "Purin pahaa oloa"

29.10.2018 09:50 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Jami ajautui nuorena porukkaan, joka vei hänet pohjalle.

MTV: tuoreessa haastattelussa Jami, 21, kertoo tarinan omasta elämästään. Jamin mukaan yksi suuri syy oli se, ettei hänen isänsä ollut paikalla.

– Purin pahaa oloa, eikä isä ollut esikuvana. Jotenkin vaan ajauduin sinne porukkaan. Kahdeksanvuotiaan silmin meno näytti jännittävältä ja hauskalta, hyvin viettelevältä. Ryypättiin silloin tällöin ja poltettiin pilveä ja tupakkaa, mitä nyt sattui porukassa olemaan tarjolla, Jami kertoo haastattelussa.

Ennen kuin hän täytti yhdeksän, hänet oli otettu huostaan jo ensimmäisen kerran. Täysi-ikäisyyteen mennessä laitospaikkoja kertyi kuusi.

Kun huumeet veivät mukanaan, tulivat mukaan tietenkin myös erilaiset rikokset.

– Velkaa tuli jatkuvasti sinne sun tänne. Aloin tehdä rikoksia, jotta sain maksettua ne velat. Oli pakko saada jostain rahaa. Tein petoksia ja asuntomurtoja, kaiken maailman autovarkauksia, näpistyksiä ja välitin huumeita.

Tämän vuoden alkupuolella Jami päätti kuitenkin muuttaa elämänsä suunnan. Hoidin jälkeen hän on pysynyt raittiina.

– Halusin astua julkisuuteen, jotta kukaan nuori ei joutuisi kulkemaan samaa polkua kuin itse. Halusin myös puhua epäkohdista liittyen huostaanottoihin ja päihdeongelmaisiin nuoriin. Hyvin harva saa tarvitsemaansa apua laitoksissa ja sijaiskodeissa.

Nykyään Jami kertoo haaveilevansa omasta perheestä sekä kodista, kuten kuka tahansa.

Jamin lyhyen haastattelun voit katso alta. Koko jutun sen sijaan voit lukea täältä.

Lähde: MTV

Kilpailut

Uusimmat