Vakavasti sairas nainen dokumentoi elämäänsä mitään peittelemättä - toivoo eutanasian laillistamista

13.11.2018 13:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

27-vuotias Holly Warland ei halua peitellä mitään.

Holly Warland, 27, julkaisee Instagramissa kuvia omasta elämästään, ihan kuin kuka tahansa meistä. Erona on kuitenkin se, että Warland on vakavasti sairas.

Warland on kuvissaan hyvin rehellinen. Hän paljastaa kaiken, peittelemättä tai kaunistelematta mitään. Hän haluaa, että ihmiset näkevät sen, millaista elämä todella voi olla. Ja samalla hänellä on toinenkin suuri toive, se että eutanasia eli armokuolema saataisiin laillistettua.

Warland sairastaa lihasrappeumatautia, joka haurastuttaa pikkuhiljaa hänen lihaksensa, leuasta alaspäin. Lopulta Warland joutuu sänkypotilaaksi ja hän riippuvainen muiden tarjoamasta hoidosta.

Diagnoosin hän sai 11-vuotiaana. Hänellä on ollut tukena suuri joukko läheisiä ja ystäviä, joiden avulla hän on päässyt elämässään eteenpäin.

Päivittäin Warland kärsii pahoinvoinnista, lihaskivusta, hyperventilaatioista sekä hallitsemattomista ravisteluista ympäri kehoa. Hänen toiveensa olisikin, että jokaisella meistä olisi mahdollisuus valita itselleen se rauhallinen tapa lähteä.

"Olen tarpeeksi vanha juomaan alkoholia, äänestämään sekä ajamaan autoa. Miksi en sitten saa valita itselleni rauhallista kuolemaa," hän kirjoittaa.

Kuvia Warlandin elämästä pääset katsomaan alta.

Lue myös: Kuolemansairas mies kirjoitti ylös 10 tärkeintä oppimaansa asiaa - lue elämänohjeet

Lue myös: Kuolemansairaan äidin viimeinen kirjoitus pysäyttää: "Kun luet tätä, minua ei enää ole"

Lähde: Bored Panda

Kilpailut

Uusimmat